Aqua free introduceert legionella-veilige wanddouche, de AS WALLSHOWER comp.

“Met dit douchefilter, speciaal ontwikkeld voor wand- én plafondbevestiging, breidt ons bedrijf het productaanbod opnieuw uit met een hoogwaardig legionellafilter met een zeer groot debiet”, zegt Tom van der Mésche, Sales Director in Nederland en België.
Dr. Florian Dibbern, eigenaar van het moederbedrijf Aqua free GmbH in Hamburg vult aan: “We zetten met deze introductie de tendens voort om ieder jaar twee tot drie innovaties op de markt te brengen”. “Dit wanddouche-product zorgt ervoor dat alle bacteriën, die in het water aanwezig zijn (waaronder legionella) veilig uit het water gefilterd worden.”

 

De AS WALLSHOWER comp is een point of use filter speciaal voor wand- en plafondmontage, dat beschermt tegen bacteriën in water. De in het product aanwezige holle vezel-membranen hebben een poriegrootte van 0,2 micron en zorgen voor een microfiltratie met een retentie van log 7, d.w.z. 99,99999% van de kleinste bacterie: Brevundimonas diminuta. Deze waarde voldoet aan de FDA-definitie van steriel gefilterd water en zorgt voor een betrouwbare retentie van alle bacteriën, zoals bijv. pseudomonas en legionella gedurende de gedefinieerde gebruiksduur van 120 dagen.

 

De nieuwe AS WALLSHOWER comp overtuigt dankzij:

  • een uiterst aangenaam straalbeeld;
  • eenvoudige montage voor wand en plafond. Optioneel worden adapters geleverd voor bevestiging aan bestaande douche-armaturen, zoals RADA;
  • het grote debiet met een gebruiksduur tot maar liefst 120 dagen.

 

Drinkwater gerelateerde bacteriën, zoals pseudomonas en legionella, zijn vaak de oorzaak van (ernstige) infecties. Ondanks de hoge eisen aan drinkwaterinstallaties kunnen deze mogelijk pathogene bacteriën zich in het interne leidingsysteem in biofilm hechten. Een belangrijke oorzaak is lokale, ongewenste opwarming van koud water of stagnatie van water in waterleidingen. In deze situaties bieden holle vezel-membraanfilters  – zoals de AS WALLSHOWER comp – een onmiddellijke bescherming op het gebruikspunt.