Afvalwater zuiveren en teruggeven aan agrariërs

“PureBlue heeft een manier gevonden om afvalwater zó schoon te maken dat het opnieuw gebruikt kan worden. Dat doen we met de MicroPack++ Generation. Met dit innovatieve systeem willen wij op het gebied van klimaat en verduurzaming echt impact maken. Deze afvalwaterzuiveringsinstallatie berust op onze geavanceerde oxidatietechnologieën (AOP). Het systeem is een echte gamechanger als het gaat om de gezondheid van mens en milieu.

Toegang tot schoon water wordt steeds belangrijker. Maar om afvalwater écht goed te kunnen zuiveren is het nodig om alle verontreinigende deeltjes eruit te halen. Dat is precies waar de MicroPack++ Generation zo goed in is. Met onze AOP technologie kunnen resistente micro-organismen en medicijnresten op de meest duurzame manier verwijderd worden.  Het resultaat is een uitstroom (effluent) wat geschikt is voor hergebruik. Het gezuiverde water kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de irrigatie van landbouwgrond.

De MicroPack Generation++ is een compacte waterzuiveringsinstallatie en kan op verschillende manieren in de omgeving geplaatst worden. Bovendien is deze afvalwaterzuivering modulair en dus makkelijk schaalbaar. Grote organisaties en instellingen kunnen simpelweg meerdere systemen op elkaar aansluiten om een grotere hoeveelheid afvalwater te behandelen.

PureBlue gelooft in een toekomst met decentrale zuiveringssystemen. Niet alleen via bestaande rioolwaterzuiveringsinstallaties (waar veel energie nodig is om het water te transporteren) maar ook dicht bij de bron. Met een decentrale zuiveringsinstallatie kan het gezuiverde water bovendien hergebruikt worden of direct worden teruggegeven aan de natuur. Met de MicroPack++ Generation streven we naar een groene toekomst. It’s the way to move forward!

Een bijzondere samenwerking

Jos Westerbeke, eigenaar van Olmenveld Vakantieparken, heeft al een MicroPack++ Generation in gebruik. Hiermee kan het vakantiepark al het grijze en zwarte afvalwater (afkomstig van douches, wastafels en toiletten) zuiveren en beschikbaar maken voor hergebruik. Het gezuiverde water wordt getransporteerd naar een groot bassin aan de rand van het vakantiepark. En er is genoeg animo voor dit gezuiverde water. Omliggende agrariërs hebben nu een extra zoetwaterbron waar zij gebruik van kunnen maken tijdens het productieve seizoen. Ook sportclubs tonen interesse en willen het gezuiverde water graag gebruiken voor het irrigeren van de sportvelden. Ons systeem is meer dan alleen een afvalwaterzuivering. Het brengt mensen bij elkaar en maakt de omgeving groener en gezonder.”

Bron: Pure Blue