ADS Toelevering Water en GEA Westfalia realiseren samen project bij Twence

ADS Toelevering Water is een integratiepartner voor technologie bedrijven en realiseert  gezamenlijk mooie projecten. Het project met GEA Westfalia is een mooi voorbeeld hoe ADS Toelevering en ADS Water Services als partner optreden voor technologieleveranciers.

Twence

Twence, producent van grondstoffen en energie uit afval, biomassa en zon,  heeft in het verleden een vergistingsinstallatie gerealiseerd die voornamelijk GFT-aval en over datum voedingsmiddelen verwerkt. Het organische materiaal wordt omgezet in biogas. Het digestaat dat uit de vergister komt wordt door een decanter centrifuge van GEA Westfalia ontwaterd. De droge koek gaat verder naar de compostering van Twence en de waterfase gaat naar de waterzuivering.

In de bestaande situatie was de decanter modulair opgesteld in een container inclusief versnijder, polymeer aanmaak en dosering.  Door een inmiddels veranderde bedrijfsvoering van de decanter installatie is gebleken dat de capaciteit van de Decanter tekort schiet. Twence besloot daarom dat een grotere decanter noodzakelijk is.

GEA Westfalia en ADS zijn vanaf het prille begin samen opgetrokken om de opties te onderzoeken of uitwisselen van de decanter, of het volledig vervangen van de container de beste oplossing was.

Decanter

Twence heeft besloten om de bestaande module 1 op 1 te vervangen voor een nieuwe met een grotere decanter. Dit bleek technisch en financieel verstandiger.

Uiteraard is het project gewoon door Twence aanbesteed en vormde GEA Westfalia samen met ADS Toelevering een consortium. GEA levert alle equipment en ADS verzorgt de container en integreert de equipment in de eigen werkplaats tot een plug & play module. ADS Water Services verzorgt de montage op locatie en coördineert daarnaast de opstart van de installatie.

GEA heeft een uitstekende performance geleverd gedurende de bestaande decanter. ADS kan als lokale partij Twence en GEA optimaal ontzorgen door bouwplaats coördinatie, project management, en servicepartner. Het consortium wordt ondersteund door het lokale proces automatiseringsbedrijf Powerspex. Zij verzorgen de elektrische installaties en doordat Powerspex al dagelijks bij Twence onderhoud uitvoert, kunnen zij op dagelijkse basis preventief onderhoud verzorgen.

Deze effectieve en prettige samenwerking, die uitgaat van de kracht van elk bedrijf, maakte dat op gebied van prijs en kwaliteit de opdracht en daarmee de samenwerking werd bekroond.

Stapje extra

Juist dat stapje extra voor elkaar zetten, elkaar aanvullen waar het nodig is en gezamenlijk als team de klant zo goed mogelijk van dienst zijn, dat is het doel van ADS Toelevering Water. Wij gaan graag nieuwe partnerschappen aan en denken mee vanaf proces, strategie, engineering, realisatie en montage op locatie. Zowel mechanisch als elektro en procesautomatisering. We zijn daarbij altijd technologie onafhankelijk.

Voor meer informatie over dit project; Christian Beuzel, Commercieel Manager Water c.beuzel@adsgroep.nl

Voor meer informatie over ADS Toelevering Water; Roy Seggelink, Sales manager Toelevering Water r.seggelink@adsgroep.nl

Bron: ADS Groep