Acht internationale toptalenten op bezoek bij WaterCampus

Acht talentvolle internationale professionals waren op maandag 12 maart jl. op bezoek op de WaterCampus. Daar kregen zij rondleidingen en een presentatie van Hein Molenkamp, directeur Water Alliance. Ook maakten zij kennis met de watertechnologiebedrijven Dutch Water Partners (DWP), Berghof Membranes en Afmitech Friesland. Het bezoek was een onderdeel van het Dutch Visitors Programme, een tiendaags bezoek aan Nederland, dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Onder de indruk

De acht geselecteerde deelnemers kwamen uit Brazilië, Mexico, Egypte, Ethiopië, India, Indonesië, Kenia en Vietnam en waren voorgedragen door hun ambassades. De jonge bezoekers waren onder de indruk van de faciliteiten en de synergie die er op de WaterCampus is te vinden. Gelet op hun specifieke interesses konden ze dan ook hun hart ophalen. “Ik ben geïnteresseerd in de nieuwste technieken op het gebied van afvalwaterzuivering. Daar heb ik vandaag veel over kunnen leren”, aldus Mahardiani Kusumaningrum (32), ‘Environmental Analist’ in Jakarta, Indonesië. Pham Huang Trung (34) uit Vietnam wilde vooral meer weten over hoe men in Nederland omgaat met klimaatverandering, maar ook met verzilting. Marlus Oliveira (28), die zich in Brazilië namens de overheid bezighoudt met het opschonen van de vervulde Guanabara baai, bij Rio de Janeiro wilde uiteraard ook meer weten over de nieuwste technieken op het gebied van afvalwaterzuivering. “Wij kunnen veel van de Nederlanders leren”, aldus Oliveira. “Niet alleen op het gebied van techniek, maar ook als het gaat om efficiency en kostenbeheersing als het gaat om afvalwater zuiveren.”

 

De acht high potentials samen met de Nederlandse ondernemers en op de achterste rij rechts projectmedewerker Jesse Offringa van de Water Alliance, die het bezoek begeleidde. Foto: Nico Pakvis.