Water Alliance doet mee aan prijsvraag inkomende handelsmissies van Provincie Fryslân

Volgend jaar is Leeuwarden niet alleen Capital of Water Technology, maar ook European Capital of Culture. Het perfecte moment om alle waterhubs ter wereld in de Friese hoofdstad bij elkaar te brengen. Dit initiatief moet plaatsvinden tijdens de ‘European Water Tech Week 2018’.

Om deze waterhubs naar Friesland te halen en in contact te laten komen met het Friese bedrijfsleven, heeft de Water Alliance zich ingeschreven voor de “prijsvraag inkomende handelsmissies” van de Provincie Fryslân.  De prijswinnaars krijgen €20.000,- om de missie te organiseren. Doel van deze prijsvraag is het stimuleren van internationale handel.

Afgelopen maandag (10 april) hield Hein Molenkamp van de Water Alliance een pitch voor een vijfkoppige jury samengesteld door Provincie Fryslân. In deze pitch benadrukte hij het belang van inkomende waterhubs voor het mkb in Friesland door deze te verbinden middels matchmakingsessies en netwerkmomenten. Dit vergroot de kans voor internationale samenwerking en export van Friese bedrijven en stimuleert tevens het vestigingsklimaat voor internationale bedrijven in Friesland. Hierdoor snijdt het mes aan twee kanten.

De winnaars van de prijsvraag worden begin mei door Provincie Fryslân bekendgemaakt. Kijk voor meer informatie omtrent de wedstrijd op de website van de Provincie.