Acht high potentials op de WaterCampus

Maandag 10 april hadden wij op de WaterCampus bezoek van acht “high potentials” uit verschillende landen. Zij verkennen de Nederlandse markt, op zoek naar oplossingen voor watergerelateerde vraagstukken uit eigen land.

High potentials zijn veelbelovende talenten in hun thuisland, zoals ingenieurs, artsen en overheidsmedewerkers. De bezoekers kwamen uit zeer diverse landen, die ieder met hun eigen vraagstukken op het gebied van water te maken hebben: Maleisië, India, Kenia, Zuid-Afrika, Colombia, Ghana, Egypte en Iran. Het centrale thema van deze missie was: drinkwater, afvalwater en sanitaire voorzieningen.

Na ontvangst in het WaterCampus Business Centre Johanes de Doper hield Hein Molenkamp, directeur van de Water Alliance, een presentatie over innovatieve en duurzame watertechnologie uit Nederland. Daarnaast werd uitgelegd hoe de WaterCampus precies in elkaar zit en wat wij betekenen voor de watertechnologiesector.

Potentiele relaties

Na deze algemene presentaties kregen twee van onze leden, Solteq Energy en DWP (Dutch Water Partners) de gelegenheid hun product te pitchen. Twee producten die mogelijk oplossingen kunnen bieden aan enkele van de vraagstukken waar de landen van de high potentials mee kampen. Er leek al direct veel belangstelling vanuit de aanwezigen te zijn. Na de presentaties werden vele visitekaartjes uitgewisseld.

Na het ochtendprogramma in het WaterCampus Business Centre Johannes de Doper was het tijd om door te gaan naar Wetsus, waar de High Potentials een rondleiding kregen en in gesprek gingen met PhD’s. In de middag bracht de delegatie nog een bezoek aan het project ‘WaterSchoon’ in Sneek, van DeSaH (zusterbedrijf van Landustrie, lid Water Alliance) en Paques (lid Water Alliance) in Balk.

We krijgen regelmatig bezoek van high potentials, dat al meer dan eens tot samenwerkingen heeft geleid. Dit bezoek was onderdeel van een tiendaagse missie, georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).