Uitgesteld: Aqua Nederland Vakbeurs

De Aqua Vakbeurs Nederland en de Rioleringsvakdagen die volgende week op het programma staan, gaan niet door. Beursorganisator Easyfairs meldt dat in korte tijd bleek dat veel potentiële bezoekers aangeven niet te komen, met name in de drinkwatersector. Uitstel betekent geen afstel, de beurs wordt nu op 16, 17 en 18 juni gehouden in Gorinchem.

Stroomversnelling

Easyfairs heeft vanmiddag het besluit genomen. Ivo Horn, marketing event manager van Easyfairs, vertelt dat het aantal afmeldingen in een stroomversnelling is gekomen. Afgelopen vrijdag meldde de beursorganisator nog dat de beurzen door zouden gaan zolang er geen negatief advies komt van RIVM, GGD of Gemeente wegens het uitbreken van het coronavirus. Dat advies is er nog steeds niet, maar uit de markt kreeg de beursorganisatie steeds meer berichten dat bezoekers van de beurs niet zouden komen, aldus Horn.

Dat geldt met name voor de drinkwatersector, aldus de event manager. “Dat is een vitale infrastructuur. De protocollen die drinkwaterbedrijven aanhouden worden aangepast. En wij krijgen signalen dat dat betekent dat mensen uit die sector niet naar de beurs komen. Dat is nu in een stroomversnelling geraakt.”

Impact

De ontwikkeling rondom de verspreiding van het coronavirus en de maatregelen die worden genomen om dit tegen te gaan, zoals in Brabant waar het RIVM-advies geldt om sociale contacten te vermijden, zullen een steeds grotere impact hebben op de beide beurzen in de evenementenhal in Gorinchem. Horn: “Steeds meer mensen en dus ook professionals uit de watersector zeggen: we gaan het niet opzoeken. Je krijgt daarom nu van exposanten vragen en opmerkingen: heeft de beurs dan nog wel zin?”

Geen afstel

Uitstel betekent geen afstel. De beursorganisatie heeft al nieuwe data vastgesteld: 16, 17 en 18 juni. Daarbij gaat ze ervan uit dat het virus dan is uitgeraasd. Horn: “We zijn dan 3,5 maand verder. We gaan af op wat experts zeggen, het is dan warmer en is de kans kleiner dat het virus zich nog kan verspreiden.”

Bron: H2O