Uitbreiding ELIQUO WATER GROUP – nu ook sterk in drinkwater

Op 7 juni heeft de ELIQUO WATER GROUP de overname van een meerderheidsaandeel in het Duitse bedrijf KG Nellingen afgerond. Na goedkeuring door de Duitse kartelwaakhond zal daarmee het portfolio van ELIQUO in de communale watersector aanzienlijk versterkt en uitgebreid worden.

Gemeenschappelijk toekomstbeeld

De huidige aandeelhouders van KG Nellingen hebben in het kader van actieve toekomstplanning en bedrijfsopvolging contact gezocht met Skion GmbH, de moedermaatschappij van ELIQUO. Partijen vonden zich daarbij al snel in een gemeenschappelijk toekomstbeeld. Na de overname zullen de bedrijven ELIQUO Stulz GmbH en ELIQUO KGN GmbH zich naast elkaar richten op de realisatie van drink- en rioolwater zuiveringsinstallaties in de Duits sprekende landen van Europa. Beide bedrijven zullen daarbij geleid gaan worden door eenzelfde directieteam en sterker gebruik gaan maken van elkaars onderscheidende competenties en faciliteiten.

Kernwaarden

Beide ondernemingen delen veel kernwaarden. Naast hun beider historie als familiebedrijf zijn zij ook al tientallen jaren actief in de publieke watersector en leveren daarbij kwalitatief hoogwaardige installaties. Het bedrijf in Nellingen richt zich sterk op de werktuigbouwkundige realisatie van drinkwaterinstallaties, waarbij ontwerp, leiding- en installatiebouw met elkaar verenigd zijn. Deze bedrijfsactiviteiten zijn daarmee complementair aan die van ELIQUO Stulz GmbH, die hoofdzakelijk actief is in de markt van rioolwaterzuiveringen op het gebied van werktuigbouwkundige -, elektrotechnische – en besturingstechnische installaties.

Uitbreiding productiemogelijkheden

De eigen productiemogelijkheden van ELIQUO worden door de overname van KG Nellingen aanzienlijk uitgebreid. ELIQUO fabriceert op haar productielocaties in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk installaties voor gepatenteerde procesoplossingen, zoals de thermische drukhydrolyse LysoTherm®, doekfilterinstallaties met Mecana® filters en diverse procesmodules voor rioolwaterzuiveringen. Met de overname is deze productiecapaciteit behoorlijk uitgebreid met sterke fabricagemogelijkheden voor leiding- en componentenbouw, van waaruit ook de Nederlandse markt bediend kan gaan worden.