Succesvolle handelsmissie naar Italië

Van 10 tot 12 oktober 2023 vond er een handelsmissie plaats in Italië, gericht op watertechnologie en zakelijke kansen in de watersector daar. Italië staat voor enorme uitdagingen op het gebied van waterschaarste, drinkwaterbeheer, digitalisering en afvalwaterzuivering. Italië heeft maar liefst 60 miljard euro gereserveerd voor een groene en ecologische transitie. Watermanagement is hier een cruciaal onderdeel van.

Dit biedt een unieke kans voor Nederlandse bedrijven met innovatieve wateroplossingen. Samen met de RVO, de Nederlandse ambassade, het consulaat-generaal in Italië en Isle Utilities organiseerde Water Alliance een uitgebreid programma voor deze handelsmissie.

Programma

Het programma omvatte ronde tafelsessies, bedrijfsbezoeken aan Italiaanse waterbedrijven, een bezoek aan de toonaangevende H2O Accadueo-beurs in Bologna, matchmaking met Italiaanse waterbedrijven en andere belangrijke spelers en een meet and greet met de consul generaal Mascha Baak, de honorary consul van Verona mr. Daniele Cunego en honorary consul van Bologna mrs. Tepedino.

“De handelsmissie was een succesvolle uitwisseling van kennis en zakelijke kansen. Mooi om te zien hoe innovatieve Nederlandse bedrijven kunnen bijdragen aan de groene transitie van Italië in de watersector”, aldus Juliette Douglas Liaison Business Development bij Water Alliance.

Bedankt aan alle deelnemers en partners voor hun betrokkenheid!