Pathema trotse winnaar JKJT-trofee

Tijdens de uitreiking op 1 december jl. van de BOV-Trofee door de Junior Kamer Hart van Brabant is er ook aandacht besteed aan de startende ondernemer in de regio Midden-Brabant, die met hun innovatie de markt bestormen. Het thema dit jaar: ‘The Next Generation.’ De JKJT biedt een platform aan jonge, ondernemers die met hun innovatie de markt bestormen. De JK Junior Trofee is dit jaar gewonnen door Pathema BV uit Goirle.

“Disruptive innovation”

Pathema, trotse winnaar, vindt dat het anders moet met de inzet van koelwater in de industrie. “We moeten af van het lineaire model dat koelwater met chemicaliën en drinkwater behandeld en daarmee ons milieu verontreinigd. Daarvoor in de plaats gaan we circulair regen- en afvalwater zonder chemicaliën, duurzaam inzetten tegen kalk-, corrosie- en legionella problemen”. Pathema BV speelt in de waterbehandeling sector een ‘disruptive’, ofwel ontwrichtende rol. De komst van chemievrije duurzame innovaties spelen in op duurzame verdienmodellen en klantbenadering van onze nieuwe circulaire economie. Duurzaam duur? Groen is Poen, volgens de JKJT-winnaar en klanten verdienen de koelwater-behandeling binnen 1,5 tot 3 jaar terug!
Pathema BV heeft de ambitie duurzame watertechnologie te leveren aan de industrie en maatschappij. Het is Pathema’s missie, om de nieuwe wereldwijde standaard te zetten in duurzame koel- en proceswaterbehandeling.