Internationale ambitie Holland Water krijgt steun in de rug

Oranje Handelsmissiefonds kent prijs toe aan bedrijf uit Driebergen

Holland Water, specialist op het gebied van koper- en zilverionisatie, weet zich het komende jaar gesteund door van het Oranje Handelsmissiefonds. De in Driebergen gevestigde onderneming wint de prijs voor ondersteuning bij het realiseren van zijn internationale ambities. Holland Water is winnaar in een veld van 440 deelnemende bedrijven. Het Oranje Handelsmissiefonds is een initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Leo de Zeeuw van Holland Water nam de prijs woensdagmiddag in ontvangst op een feestelijke bijeenkomst op Schiphol. “Het is een grote eer om deze stimuleringsprijs te mogen ontvangen in een heel groot deelnemersveld”, aldus De Zeeuw. “De initiatiefnemers van deze prijs weten waar ze het over hebben als het gaat om handelsbevordering. Van die kennis maken we het komend jaar graag gebruik bij het uitrollen van onze internationale ambities.”

Bifipro

Het Bifipro®-systeem van Holland Water om de ontwikkeling van biofilm tegen te gaan en Legionella te bestrijden, wordt inmiddels al op meer dan 350 locaties in Nederland, België, Italië en het Midden-Oosten ingezet. Maar de ambities reiken verder. Afgelopen weekend nog sloot het bedrijf in Cannes een samenwerkingsverband met het Franse Octo Marine. Dit is één van de leidende bedrijven in waterbehandelingssystemen in de maritieme sector. De systemen van Octo Marine worden wereldwijd verkocht en vooral toegepast in (luxere) jachten. De twee bedrijven brengen samen de Bifipro Marine® op de markt.

Over het Oranje Handelsmissiefonds

Het Oranje Handelsmissiefonds is een initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De troonswisseling op 30 april 2013 is voor de initiatiefnemers hét moment geweest om hun kennis en ervaring te bundelen en daarmee het belang van internationale handel voor Nederland te onderstrepen. Het Oranje Handelsmissiefonds steunt jaarlijks tien bedrijven. Het fonds denkt gericht met de ondernemers mee om de stap over de grens succesvol te laten verlopen en opent deuren die anders gesloten blijven. Het biedt praktische steun, deelt kennis over de lokale markt met gebruikmaking van het grote netwerk van de initiatiefnemers.