Nieuwe contacten, nieuwe samenwerking en dynamische WIS pitches op Aqua NL 

Het was een feest der herkenning. Hoewel het voor sommige mensen ook weer een beetje wennen was, al die mensen bij elkaar, was iedereen het erover eens: het was fijn om weer eens ‘ouderwets’ naar de beurs te kunnen. Zo’n 280 standhouders uit verschillende disciplines hadden zich verzameld op de Aqua Nederland die van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 maart plaatsvond in Gorinchem.  

Oude bekenden werden weer bijgepraat, nieuwe contacten werden opgedaan, zoals dat hoort op de beurs. Dit jaar stond de Water Alliance met de WaterCampusstand voor het eerst op de eerste verdieping, Next Level. Samen met de Innovatiestraat, de Wall of Support, de Auqa Business Lounge en het KennisTheater.  

Er werden diverse activiteiten georganiseerd. Over de dagen verspreid waren er verschillende presentaties in het Kennistheater, onder andere van Water Alliance leden Rolapac en CirTec. Dinsdagavond konden standhouders en alle leden van Water Alliance en aanschuiven bij het Netwerkdiner, dat samen met Easyfairs en ENVAQUA georganiseerd werd. CirTec was overigens niet alleen te vinden in het KennisTheater: Coos Wessels tekende live op de beurs een samenwerkingsbijeenkomst met Folkert Fennema van Searious. Searious heeft een technologie ontwikkeld om zonder chroom, pekel en schimmelwerende stoffen leer te produceren. Cirtec uit Purmerend levert een kerncomponent in de waterbehandeling zodat een het unieke productieproces een gesloten systeem wordt. Ze ontmoetten elkaar een aantal jaar geleden tijdens deze beurs, dus een mooi moment om de samenwerking te formaliseren! 

Woensdag was een spannende dag voor de genomineerden van de Water Alliance Innovation Stimulation Award (WIS), de prijs die Water Alliance tweejaarlijks uitlooft voor de meest baanbrekende innovatie op het gebied van watertechnologie. De acht genomineerden waren (op één zieke kandidaat) na aanwezig om uit te leggen wat hún innovatie nu zo bijzonder maakt en waarom zij dus de beste kandidaat voor de WIS zijn! Ze kregen twee minuten de tijd voor hun pitch. Daarna was er tijd voor het beantwoorden van pittige vragen vanuit het publiek en van de presentatoren Agnes Dirksen en Harro Brons van Water Alliance, die de presentaties vlot aan elkaar praatten.  

Al met al was er meer dan genoeg te doen en zijn er veel nieuwe en waardevolle contacten gelegd.