Nederlandse genomineerden voor de SPLASH Innovation finale

Maar liefst vier Nederlandse bedrijven zijn genomineerd voor de SPLASH Innovation competition finale, die gehouden wordt tijdens de Porto Water Innovation week, eind september. Tot die vier Nederlandse bedrijven behoren twee leden van de Water Alliance: BLUE-Tec en Brightwork. Zij zullen tijdens de EIP Water Conference op 27 september a.s. in Porto de strijd aangaan met 13 andere bedrijven om de SPLASH Innovation Award in de wacht te slepen.

BLUE-tec

BLUE-tec ontwikkelt nieuw membraantechnologie om op energie-efficiënte wijze vloeistofstromen te concentreren. Met de door BLUE-tec ontwikkelde Forward Osmose technologie heeft BLUE-tec zich genomineerd voor de Splash-award in Porto. Met deze technologie kunnen conventionele indampers vervangen worden, waarbij het energie verbruik met de helft gereduceerd wordt, de investering lager ligt, er geen temperatuurverhoging plaats vindt en een perfecte permeaatkwaliteit verkregen wordt.

Brightwork

Xploring Wisemotes genomineerd! Brightwork is met Ingu Solutions (Canada) genomineerd voor de SPLASH Innovation competion finale, die gehouden wordt tijdens de Porto Water Innovation week op 27 september 2017. De nominatie is voor de introductie van de Xploring Wisemotes, een nieuwe inspectie tool in de water industrie.

Brightwork introduceert samen met Ingu Solutions (Canada) een nieuwe monitoringstool voor inspecties in waterzuiveringssystemen, transportleidingen en reservoirs. De tool is dus met name interessant voor waterschappen en drinkwaterleidingbedrijven. Xploring WiseMotes zijn robuste, kleine mobiele sensors, ter grootte van een golfbal, waarmee het gedrag van vloeistoffen in leidingen, reservoirs en zelfs open wateren kan worden gevolgd. Het is vaak lastig om een goede indruk te krijgen van de condities en de lay-out van (ondergronds) leidingwerk. Daarnaast is het vaststellen hoe vloeistoffen zich gedragen in bijvoorbeeld mengtanks en reservoirs niet eenvoudig. Met de “golfballetjes” kan de acceleratie, rotatie, druk, temperatuur en magnetisch veld gevolgd worden. Het gewicht van de balletjes kan bovendien worden aangepast aan de vloeistof.  Met de inzet van Xploring Wisemotes kan de status van bestaande systemen beter in kaart worden gebracht, nieuwe systemen beter worden ontworpen en kan bovendien een waardevolle bijdrage worden geleverd aan het valideren van (CFD) modellen.

EIP Porto Water Innovation Week

De Porto Water Innovation week bestaat uit drie internationale evenementen, gericht op water en innovatie. De organisatie verwacht meer dan 800 deelnemers uit alle windstreken.

De Water Alliance organiseert een WaterCampus Innovation Paviljoen tijdens dit event. Wilt u samen optrekken in Porto? Aanmelden kan nog steeds via expert@wateralliance.nl. Voor vragen over deelname aan de Innovation Paviljoen kunt u terecht bij Juliette Douglas of Hans Wouters.