Nederlandse bedrijven in de prijzen in Abu Dhabi

Hydraloop International en ingenieursbureau Witteveen+Bos zijn op de International Water Summit in Abu Dhabi in de prijzen gevallen. Hydraloop (onder andere gevestigd op de WaterCampus Leeuwarden) won de innovatieprijs in de categorie Real Estate met een slim waterrecyclingsysteem. Witteveen+Bos (meerdere vestigingen in Nederland) won met de innovatieve 1-STEP filter.

Hydraloop ontwikkelde een waterrecycling systeem dat badkamer- en wasmachinewater opvangt, reinigt en desinfecteert. Met het systeem wordt aanzienlijk minder leidingwater verbruikt doordat tot 55 procent van het totale interne leidingwater wordt hergebruikt.

Het bedrijf heeft zich onlangs gevestigd op de WaterCampus in Leeuwarden en lijkt optimaal te profiteren van de marktkansen die zich nu voordoen. Het bedrijf is aangesloten bij de Water Alliance, de netwerkorganisatie van de WaterCampus, en maakt op indrukwekkende wijze gebruik van het internationale netwerk waartoe men nu de beschikking heeft. “En dan gaat het razendsnel” aldus Sabine Stuiver, sales & marketing director van Hydraloop. “Onze launch was tijdens de Aquatech in Amsterdam. We stonden aan het begin van de innovation avenue en toen al was het razend druk, maar wat hier in Abu Dhabi meemaken is echt overweldigend. Na het winnen van de award, ben ik voortdurend in gesprek geweest, ik draai op adrenaline!”

Het International Water Summit (IWS) werd gehouden van 15 tot en met 18 januari 2018 in Abu Dhabi. Op de IWS tonen Nederlandse bedrijven in het ‘Smart Water Pavilion’ hun projecten en innovaties. Water Alliance was actief bij dit paviljoen betrokken.