KHS Group lanceert nieuw bierfiltratieconcept op basis van NX Filtration membraantechnologie

KHS Group, een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van vul- en verpakkingssystemen voor de dranken- en vloeibare voedselindustrie, lanceerde een nieuw biermembraanfiltratieconcept, Innopro EcoClear, op de BrauBeviale 2023.

Het nieuwe systeem is gebaseerd op membraanmodules van NX Filtration, de wereldwijde aanbieder van baanbrekende membraanfiltratietechnologie, en biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van superieure kwaliteit, operationele beschikbaarheid en duurzaamheid. KHS Group is een van de toonaangevende spelers voor de dranken- en vloeibare voedselindustrie en biedt producten en diensten aan, variërend van systeemoplossingen tot vul- en verpakkingssystemen.

Met de lancering van zijn nieuwe membraanfiltratiesysteem Innopro EcoClear vult het zijn productaanbod verder aan. Het KHS-systeem is gebaseerd op compacte eenheden bestaande uit zes bierfiltratiemodules elk, een modulair systeem dat eenvoudig kan worden uitgebreid om aan alle vereiste capaciteiten te voldoen. Het wordt bediend in crossflow-modus en maakt continue werking mogelijk, wat de operationele beschikbaarheid aanzienlijk verbetert. Bovendien bieden de bierfiltratiemembranen van NX Filtration sterke voordelen op het gebied van constante hoge kwaliteit en duurzaamheid, waardoor het verbruik van energie, chemicaliën en water in het proces wordt verminderd.

Voorbereid

Een Innopro EcoClear-systeem, gebaseerd op 4 eenheden met in totaal 48 filtratiemodules, is voorbereid als eerste klantproject. Over het algemeen zal de nieuwe oplossing vanaf de zomer van 2024 beschikbaar zijn voor bestelling.

Dr. Andreas Zeller, Hoofd productondersteuning (Afdeling procestechniek) bij KHS Group, zegt: “We zijn trots om het Innopro EcoClear-systeem toe te voegen aan ons brede scala aan aanbiedingen voor de brouwerij-industrie. Dit systeem draagt niet alleen bij aan een consistente hoge bierkwaliteit, maar biedt ook aanzienlijke voordelen op het gebied van continue productie en duurzaamheid. We zijn er trots
op dat we de unieke bierfiltratiemembranen van NX Filtration gebruiken die deze voordelen voor onze klanten mogelijk maken.”

Gerard Ruiter, Sales Manager Food & Beverage bij NX Filtration, voegt toe: “De samenwerking met het professionele team van KHS was echt inspirerend. We zijn trots dat onze NX Filtration bierfiltratiemembranen zijn opgenomen in het nieuwe Innopro EcoClear-product van KHS Group. Met onze gezamenlijke focus op innovatie en duurzaamheid kijken we uit naar de ondersteuning van de brouwerij-industrie.”

Bron: persbericht NX Filtration/KHS Group