DMT bouwt grootste biogasopwaarderingsinstallatie ter wereld

DMT Clear Gas Solutions, de Amerikaanse dochteronderneming van DMT Environmental Technology, gaat de grootste installatie ooit op het gebied van biogasopwaardering met de nieuwste membraantechnologie plaatsen. Deze installatie is niet alleen de grootste, maar eveneens de eerste biogasopwaarderingsinstallatie van DMT die in de Verenigde Staten wordt geplaatst.

Voor het grootste project in de geschiedenis van DMT en biogasopwaardering met de nieuwe membraantechnologie wordt varkensmest vergist tot biogas. DMT CGS zal zowel de voorbehandelingstechnologie voor het verwijderen van zwavel leveren als de technologie om het biogas op te waarderen. Het opgewaardeerde biogas of biomethaan wordt vervolgens in het nationale gasnetwerk geïnjecteerd waar 30.000 huishoudens per jaar van kunnen profiteren.

“Dit is een geweldig project. Niet alleen vanwege de omvang maar ook vanwege de relevantie binnen de industrie”, aldus Robert Lems, General Manager van DMT Clear Gas Solutions. “Dit wordt niet alleen het grootste project in de geschiedenis van DMT, maar ook het grootste project ooit met deze nieuwe membraantechnologie. We zijn erg trots op wat we tot nu toe hebben bereikt en zouden het niet zonder steun van onze partners en collega’s in Nederland hebben kunnen doen.”