Hoog bezoek uit de Golfregio

Donderdag 27 oktober 2016 hadden wij op de WaterCampus in Leeuwarden, in samenwerking met de RVO, bezoek van vijf staten uit de Golfregio. In totaal waren er negen hooggeplaatste vertegenwoordigers van organisaties uit Qatar, Saudi-Arabië, Koeweit, Dubai en Oman aanwezig die zich bezighouden met watertechnologie in hun regio. Zij kwamen hier om zich te oriënteren op de watertechnologie van Nederlandse bodem en te kijken of wij antwoorden kunnen bieden op hun vraagstukken.

Na de voorstelronde van de delegaties en presentaties van de aanwezige Nederlandse bedrijven was het tijd om te netwerken. Beide partijen gingen met elkaar in gesprek om onderling te kijken wat zij voor elkaar kunnen betekenen. Het is nu nog te vroeg om over concrete resultaten te spreken, maar de deelnemers zijn positief over de langsgekomen delegaties. Zo heeft Maurice Tax van BrightSpark twee interessante gesprekken gehad, waarvan één al een concrete probleemomschrijving heeft opgeleverd.

Ook de bezoekers uit de Golfregio zijn erg positief over het bezoek aan de WaterCampus. “De delegaties zijn zo in aanraking gekomen met bedrijven die zij anders nooit hadden ontmoet,” zegt Marloes de Goeijen, van de RVO: “Er zijn veel gegevens uitgewisseld, dus ik weet zeker dat hier iets uit gaat komen”.