D2D Water Solutions genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2019

Amsterdam – Water Alliance lid D2D Water Solutions B.V. is genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2019. Deze erkenning voor innovativiteit van een Nederlands bedrijf hoort bij één van de meest grootschalige jaarlijkse survey-onderzoeken naar innovatie in Nederland: de Nederlandse Monitor.

Het onderzoek staat onder leiding van Prof.dr. Henk Volberda. Hij is verbonden als hoogleraar strategisch management en innovatie aan de Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam. De Nederlandse Innovatie Monitor wordt jaarlijks uitgevoerd door het Amsterdam Centre for Business Innovation van diezelfde universiteit.

AVROTROS

De winnaar van de Nederlandse Innovatie Prijs 2019 wordt bekend gemaakt tijdens de uitzending van het AVROTROS-programma De Wereld van morgen. Dit jaar wordt dat programma gepresenteerd door Harm Edens. In het betreffende televisieprogramma worden tal van nieuwe ontwikkelingen belicht. De uitzending is op woensdagavond 26 juni 2019 op NPO 1.

De volgende drie organisaties zijn genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2019:

• D2D Water Solutions B.V.

• Hanskamp AgroTech B.V.

• VDL Groep B.V.

Over D2D Water Solutions B.V.

D2D Water Solutions B.V. is een startup gevestigd te Hardenberg (Overijssel) met een dependance in Ulft. Het bedrijf heeft een systeem – de Drop2Drink unit – ontwikkeld waarmee regenwater gezuiverd kan worden tot drinkwater. Het vernieuwende van deze oplossing zit hem in de combinatie van een aantal eigenschappen. Zo is het systeem bestemd voor consumenten waardoor decentrale waterzuivering plaats kan vinden. Daarnaast is een onderscheidend aspect dat het bedrijf een garantie geeft op veilig, gezuiverd drinkwater. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een vernuftige toepassing van zuiveringstechnieken en intelligente besturing. Een bijkomend voordeel daarvan is dat de oplossing relatief simpel en toegankelijk (‘plug en play’) is voor de consument. Het moge duidelijk zijn dat de oplossing van de startup uit Ulft gericht is op het adresseren van het maatschappelijke vraagstuk van watertekort. Naar verluidt wordt dit in een toekomst een nog meer prangend vraagstuk. De oplossing maakt het mogelijk om mensen meer zelfvoorzienend te maken wat betreft drinkwater. Dit heeft bijvoorbeeld voordelen voor gebieden waar er geen tot nauwelijks infrastructuur is voor drinkwater, zoals in de vorm van drinkwaterleidingen. Een bijkomend voordeel is dat de capaciteitsbeslag voor bestaande waterinfrastructuur tevens afneemt door de oplossing. Door het opvangen van regenwater in een grote bak komt immers minder hemelwater direct in het riool terecht. Doordat de oplossing ook afwater kan zuiveren kan er tot op zekere hoogte zelfs een circulaire wateromloop ontstaan op lokaal niveau. Dit jaar zijn de eerste exemplaren van de oplossing geplaatst. Het bedrijf zit nu in de transitie van de pilot- naar de opschaalfase.

Lees het volledige bericht hier