Sand-Cycle genomineerd voor UK Water Award

BW Products is samen met haar Engelse partner Aquabio gekozen als finalist voor de  Water Industry Achievement Award 2017 in de categorie “Most Innovative New Technology of the Year”.

De nominatie heeft BW Products te danken aan haar laatste ontwikkeling “Sand-Cycle”, die inmiddels succesvol is geintroduceerd in Nederland. De innovatie introduceert RFID technologie in de watersector voor het monitoren van zuiveringsprocessen. Als eerste toepassing is Sand-Cycle toegepast in continue zandfilters, die als polijstingsfiltratie in afvalwaterzuiveringen, maar ook in de spoelwaterbehandeling bij drinkwaterleidingbedrijven worden ingezet.

Vorig jaar werd Sand-Cycle al genomineerd voor de WIS-Award (Water Alliance Innovation Stimulation Award). Op 23 mei 2017 wordt de winnaar van de Water Industry Achievement Award 2017 bekend gemaakt tijdens een Award Ceremony in VOX Conference Centre in Birmingham, UK. Kijk voor een volledige lijst van finalisten op de website van de organisatie. Kijk voor meer informatie over de Sand-Cycle op www.sand-cycle.com.