Burgemeester Buma ontmoet de wereld van het ‘blauwe goud’ op de WaterCampus

“Zeg je Leeuwarden, dan zeg je watertechnologie. De Friese hoofdstad is niet voor niets Capital of Water Technology. Op diverse plekken in Leeuwarden wordt er elke dag met én aan watertechnologie gewerkt”, aldus Ondernemend Leeuwarden. Vrijdag dompelde burgemeester Sybrand Buma zich onder in de – soms wel ingewikkelde – wereld van watertechnologie, de wereld van het ‘blauwe goud’.

Tijdens het bezoek aan Watercampus Leeuwarden presenteerden diverse watertechnologiebedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen zich en bezocht de burgemeester Water Alliance en het Water Application Centre (WAC) Tenslotte was er een ontvangst op de waterzuivering RWZI Leeuwarden van Wetterskip Fryslân door de nieuwe Dijkgraaf Luzette Kroon.

Van gesprekken over waterzuivering door middel van membraanfiltratie, het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater en waterveiligheid tot uitleg over nieuwe technologieën: de burgemeester was de hele middag enorm geboeid. En heel trots dat de WaterCampus hier in Leeuwarden hét knooppunt van de Nederlandse watertechnologiesector is en de zes belangrijkste watertechnologiehubs van de wereld met elkaar verbindt!