Acquaint en HDM Pipelines verhuizen naar Leeuwarden

De bedrijven Acquaint en HDM Pipelines uit Wommels verhuizen eind 2017 naar bedrijvenpark De Zwette in Leeuwarden. Het nieuwe pand is volledig gericht op kennisdeling, innovatie, assetmanagement en inspectie technologieën. Rudy Dijkstra is zeer blij met de keuze voor Leeuwarden: ‘Het is een toplocatie die past bij Acquaint en HDM Pipelines. Het biedt een werkplek voor 15 collega’s en er is voldoende ruimte voor uitbreiding. Leeuwarden is een stad met een uitstekend ondernemingsklimaat én bekend als Capital of Water Technology. De directe nabijheid van onder andere Wetsus en de Water Alliance is gunstig voor zowel Acquaint als HDM Pipelines. We werken nu al continu samen bij de ontwikkeling van nieuwe inspectietechnologieën’.

‘Beide bedrijven groeien op de huidige locatie uit de voegen’, zegt algemeen directeur Rudy Dijkstra van Acquaint en HDM Pipelines. ‘In Jaap Hoekstra van de Fabriek hebben wij een partner gevonden die deze groei met behulp van huisvesting en een dynamische werkomgeving kan faciliteren’.

De komst van Acquaint en HDM Pipelines laat volgens wethouder Henk Deinum zien dat Leeuwarden een aantrekkelijke vestigingsplaats is. ‘De Friese watertechnologie sector groeit gestaag. Ook deze twee groeiende Friese bedrijven maken gebruik van de aanwezige kennis op WaterCampus Leeuwarden. Hier werken ze aan slimme oplossingen voor waterproblemen. We geven graag ruimte aan bedrijven die uit hun jasje groeien.’

Innovatieve huisvesting

Het doel is om binnen het kantoorpand een omgeving te creëren die ervoor zorgt dat medewerkers, opdrachtgevers en samenwerkingspartners kennis kunnen delen. Hierdoor ontstaat vanuit nature een innovatief klimaat. Een voorbeeld daarvan is de huidige ontwikkeling van een nieuwe inspectietool voor asbestcementleidingen in samenwerking met een aantal waterschappen.

Combinatie van technologie en advies

Doordat Acquaint en HDM Pipelines gezamenlijk naar het nieuwe pand verhuizen, zijn ze in staat een totaalpakket aan diensten te kunnen leveren op het gebied van assetmanagement.
De doelstelling van Acquaint is het ontwikkelen en op de markt brengen van inspectiemethodieken en -technieken voor buisleidingen.  HDM Pipelines is een advies- en consultancybedrijf gespecialiseerd in assetmanagement, beheer en onderhoud van de ondergrondse infrastructuur binnen diverse sectoren.
Dijkstra legt uit: ‘We willen de juiste middelen kunnen blijven inzetten als oplossing voor de vraagstukken waar onze opdrachtgevers in dit tijdperk mee spelen. De oplossing daarvoor is in toenemende mate een mix van technologie en advies. Hiervoor moet je wel diepgaande kennis hebben van beide zaken. Dit komt letterlijk samen in dit pand.’

Nieuw adres

Acquaint en HDM Pipelines behouden hun eigen identiteit en blijven ieder hun hoogwaardige diensten autonoom aanbieden.  De officiële opening van het pand vindt later in het voorjaar van 2018 plaats.

Bezoekadres:

Zwettestraat 27
8912 AV Leeuwarden