Webinar Sensileau over online en on-site monitoren van blauwalg gemist?

Sensileau, het kennisplatform van watersensortechnologie, organiseerde op donderdag 2 april 2020 een webinar over het online en on-site monitoren van blauwalg.

Blauwalg, elke zomer is het weer een hot topic. Is het lekker warm in Nederland, wordt het zwemwater gesloten. Tijdens dit webinar heeft Sensileau drie experts uitgenodigd die hun licht lieten schijnen op het online en on-site monitoren van blauwalg.

–        Louise Vanysacker, manager onderzoek en ontwikkeling bij De Watergroep in België

–        Arco Wagenvoort van AqWa Ecologisch Advies

–        Ron van der Oost toxiologist bij Waternet

Monitoren

Waterschappen en laboratoria zijn de hele zomer druk met monitoren van blauwalg, maar hoe gaat dat in zijn werk? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat de meetapparatuur juist gekalibreerd is zodat er ook betrouwbare resultaten komen. Je wil tenslotte niet dat een zwemwater sluit op basis van onjuiste resultaten. En wat brengt de toekomst ons? Hoe ziet het nieuwe zwemwater protocol eruit en bij welke waardes gaat een zwemwater dicht?

Sprekers

Louise Vanysacker vertelde ons hoe ze bij De Watergroep hun online en on-site metingen uitvoeren en waar zij tegenaan lopen bij het monitoren van blauwalg. Arco Wagenvoort, die eerde al zijn licht liet schijnen over fluorescentiemetingen in onze podcast, ging dieper op het onderwerp in en vertelde de deelnemers hoe je een goede meting uitvoert. Als laatste presenteerde Ron van der Oost de richtlijnen van het nieuwe zwemwaterprotocol. Wanneer ga je meten en bij welke waardes wordt het advies gegeven om het zwemwater te sluiten.

Terugkijken

Vanuit diverse bedrijven binnen de watersector is dit webinar met veel interesse gevolgd. Het webinar is opgenomen en is terug te kijken op het Sensileau kennisplatform, welke toegankelijk is via de Sensileau toolbox. Een gratis account (nodig voor toegang) maakt u eenvoudig aan via deze link.