Wat wilt u doen in Zuid Europa en hoe kan de Water Alliance daar een bijdrage aan leveren?

Tijdens deze sessie staat de roadmap van 2021 en 2022 voor 3 Zuid-Europese landen centraal. Deze roadmap is overzicht van doelen en activiteiten in een tijdlijn. Het inkleuren van deze roadmap doen we in samenwerking met onder andere de Nederlandse posten, RVO, NBSO’s en lokale partners. In deze sessie kunt u een kennis maken met 3 internationale sprekers uit resp Italië, Spanje en Portugal die u informeren over de ontwikkelingen in de betreffende landen, hoe we met elkaar samenwerken en wat dat voor u kan opleveren.

Programma

Opening en programma toelichting
Vervolgens komen er 3 internationale sprekers aan het woord

Italië
Godelieve Cooymans is managing partner at Proaxxes. Mevrouw Cooymans is met Proaxxes het afgelopen jaar nauw betrokken bij het opzetten van diverse activiteiten voor de Nederlandse watertechnologiesector in Italië. Zo heeft ze samen met Water Alliance een webinar opgetuigd met 3 Italiaanse casuseigenaren. Ook heeft Proaxxes meegewerkt aan de virtuele handelsmissie Italië, met minister Sigrid Kaag. Daarnaast heeft zij een tailor made succesvolle matchmaking opgezet voor ruim 14 Nederlandse bedrijven. Als Business Development Country manager Italy zal zij een presentatie geven over de behaalde doelen, resultaten en samenwerking.

Spanje
Van Italië reizen we door naar Spanje. In samenwerking met de ambassade en consultant bureau PWACS zijn we bezig een roadmap op te zetten wat zal moeten leiden naar concrete casussen. PWACS laat u kennis maken met de Spaanse markt, vertelt daar een en ander over en wordt  mede onze sparringpartner in het werven van casussen. De heer José de Castro de Antonio, technisch directeur bij PWACS heeft ruim 25 jaar ervaring in de (afval) watersector; Een goed contact met een breed netwerk in de Spaanse watermarkt!

Portugal
Professor José Saldanha Matos is President of the Portuguese Water Partnership (PPA) en Professor aan de Instituto Superior Técnico van de University of Lisbon (IST-UL), in Hydraulics, Environment & Water Resources. Ook is hij President van het Department of Civil Engineering, Architecture and Georesources (DECivil).

Portugal is in ontwikkeling! Samen met onder ander de Nederlandse Ambassade in Portugal, zijn we bezig om de watermarkt van Portugal in kaart te brengen. Water Alliance heeft inmiddels contact met verschillende lokale partijen in Portugal die ons informeren. PPA Portugese Water Partnership is een netwerk van organisaties die streven naar het ontwikkelen van synergiën in de watersector in de wereld, door de opbouw en consolidatie van allianties en partnerschappen tussen nationale en internationale instituten die zich bezighouden met duurzaam watergebruik en waterkwaliteit. De voorzitter van de board van de PPA zal tijdens Waterlink gedurende 15 minuten een toelichting geven over deze watermarkt.