Iedere 2 jaar, daagt Water Alliance innovatieve ondernemers binnen de watertechnologiesector uit hun meest innovatieve product aan te dragen voor de prestigieuze Water Alliance Innovation Stimulation Award. Meedoen betekent gedurende meerdere weken volop in de aandacht staan, maar voor de winnaar is er nog veel meer in petto: een marketing-ondersteuningspakket ter waarde van maar liefst 10.000 euro. Het winnen van de award kan als een kickstart worden beschouwd voor groei.

Grand finale op 9 oktober

De WIS-kandidaten pitchen hun innovatie tijdens de halve finale op vrijdag 9 oktober 2020. Het publiek krijgt de kans om op hun top vijf te stemmen. Tijdens de Grand Finale zal deze top vijf hun innovatie presenteren aan de gerenommeerde jury en hun kritische vragen beantwoorden. Zodra het stemvenster van de jury is gesloten, wordt de winnaar van de WIS Award 2020 gekozen en neemt het bedrijf deze iconische prijs mee naar huis.

Binnenkort gaat de online ‘voting’ open en kunt u stemmen op uw favoriet.

Finalisten

De vakjury

De vakjury bestaat dit jaar uit: Cees Buisman (Wetenschappelijk directeur Wetsus), Cora Uijterlinde (Programma Manager Afvalwatersystemen, STOWA), Juliette Douglas (Liaison Business Development, Water Alliance) en Willem Buijs (CEO, Hatenboer-Water).

Eerdere edities

“De WIS Award dóet ertoe in de wereld, ook dankzij het grote netwerk van de Water Alliance. Door te winnen konden wij ons concept wereldwijd onder de aandacht brengen. De publicitaire support die we als winnaar hebben gekregen was enorm en ook de kans om Hydraloop via de WEFTEC en Aquatech te presenteren gaf ons een enorme versnelling bij het vermarkten van ons product”,  aldus WIS-winnaar 2018 Sabine Stuiver van Hydraloop Systems B.V.

Bekijk hier ook de video impressie van WIS 2017.