Erwin Dirkse bevindt zich al meer dan drie decennia in de milieutechnologie sector. Een ervaren en gepassioneerde ondernemer met een bewezen geschiedenis in het ontwikkelen van sterke, internationaal opererende bedrijven op het gebied van afvalwaterzuivering, biogasopwaardering en (bio) gasontzwaveling.

Met zijn ervaring in verschillende adviesraden, gecombineerd met zijn passie voor productontwikkeling heeft hij oog voor vernieuwende technologieën en opkomende markten.

DMT International

Dirkse is sinds 2005 directeur en eigenaar van DMT International in het Friese Joure met een tweede kantoor in Portland, Oregon. DMT is een specialist in het ontwikkelen van technologieën en diensten voor hernieuwbaar, groen, gas met een sterke focus op het opwaarderen van biogas en ontzwavelingsinstallaties. Een maatschappelijk betrokken organisatie met een sterke focus op duurzaamheid. En met meer dan 150 referenties wereldwijd, is DMT een van de grootste leveranciers van biogasverbeteringstechnologie ter wereld.

Sinds 2021 combineert Dirkse zijn functie bij DMT met het directeurschap bij Biolease Groep / GRIENR, eveneens in Joure. Biolease heeft de missie om de meest duurzame leasemaatschappij te zijn met bewezen producten en technologieën. Als groene energieregisseur wil Biolease ontzorgen op het produceren van zowel groengas als elektriciteit.

Nevenfuncties

Erwin Dirkse heeft tal van nevenfuncties. Zo is hij vanaf 2006 lid van de adviesraad van Aquatech; de beurs voor het International Aquatech Water Technology Exhibition in Amsterdam. Sinds januari 2015 is hij ook voorzitter van Envaqua, een netwerkorganisatie met meer dan 120 aangesloten bedrijven, die allemaal gespecialiseerd zijn in milieu- en watertechnologie. Elk bedrijf concentreert zich op een of meer gebieden van het milieugebied. Daarnaast is Dirkse sinds 2016 lid van het Water Technology team (Noordelijk Innovation Board in Groningen). En last but not least is Erwin Dirkse vanaf 2017 toegetreden tot de Raad van Toezicht van Water Alliance

https://nl.linkedin.com/in/erwindirkse