Opening laboratorium en jubileum Rinagro

Op donderdag 16 september jl. opende wethouder Friso Douwstra, nu gedeputeerde in Provincie Fryslân, het nieuwe Rinagro-laboratorium door de naam ’t Lab-hûs te onthullen. In dit laboratorium willen ze met name onderzoek doen naar eiwitvormen en andere toepassingen van hun product.

Ook vierden zij op deze dag hun 20-jarig bestaan. “De juiste micro-organismen verrichten wonderen”, was het centrale thema van dit feestelijk gebeuren.

Rinagro’s gepatenteerde bacteriecultuur zorgt voor rijping van de mest en wanneer deze gerijpte mest op het land komt, wisselen hun bacteriën lichaamseiwitten uit aan de plant. Deze unieke samenwerking tussen Rinagro’s bacteriën en plantenwortels zorgt voor een groei van deze wortels wat leidt tot een hoger organisch stofgehalte in de bodem en een beter stikstof leverend vermogen. Hierdoor ontstaat er weer een levende bodem met als resultaat gezonde voeding voor de koe. Rinagro draagt op deze manier bij aan de gezonde kringloop van een gezonde bodem naar gezond gewas, gezonde koe, gezonde melk en uiteindelijk een gezonde mens!

Bron: Rinagro