Fleet Cleaner nieuwe standaard onderwater schoonmaken zeeschepen

Onlangs heeft Fleet Cleaner (lid van de Water Alliance), samen met OH Ship Cleaning, de ‘VLIEBORG’ van Wagenborg schoongemaakt. Dit gebeurde in samenwerking met OH Ship Cleaning in de haven van Rotterdam. Het schip was flink vervuild met algen en slijm, welke werden verwijderd van de romp en opgevangen door de installatie. Het opgevangen afvalwater is vervolgens voorzichtig gefilterd om aan strenge regels te voldoen.

Doordat de Vlieborg niet beladen was tijdens het reinigen, kon een groot deel van het werk boven het water worden uitgevoerd. Onno Steenweg, opzichter bij Wagenborg, benadrukt het belang van boven water schoonmaken: “Omdat het meeste vuil op schepen rond de waterlijn ontstaan, fleet Cleaner is uniek omdat het voor zowel boven als onder water werkt. Dit vergroot de operationele flexibiliteit van het transportbedrijf enorm.”

Het zicht onder water was extreem slecht tijdens de operatie. Maar dankzij de unieke sensoren was het toch mogelijk de romp accuraat te reinigen. Fleet Cleaner gebruikt innovatieve navigatiesystemen om zelfs in zulke omstandigheden hoge kwaliteitsreiniging te garanderen.

Met het reinigen van de Vlieborg, en onlangs de Marcor in Rotterdam, heeft Fleet Cleaner zichzelf als nieuwe standaard voor onder water reinigen neergezet in Nederlandse havens.

Kijk voor meer informatie op de website van Fleet Cleaner of Oosterhof-Holman