Canadese vlagCanadese delegatie bezoekt WaterCampus

Op dezelfde dag als WaterTechFest, op 25 mei, ontving Water Alliance ook een handelsdelegatie uit Canada. Zij waren geïnteresseerd in innovatieve Nederlandse watertechnologie. Hein Molenkamp, directeur van de Water Alliance ontving hen voorafgaand aan de start van het  Water Tech Fest in het Business Centre Johannes de Doper.

Hein lichtte het innovatie eco systeem van de WaterCampus toe, waarna ze een korte rondleiding over de WaterCampus kregen. Vervolgens gingen de delegatieleden op in het programma van het Water Tech Fest. Hier ervoeren ze de dynamiek van Nederlandse en Europese watertech start-ups. ‘S middags bracht de Canadese delegatie nog een bezoek aan het project Waterschoon, waar Brendo Meulman van Desah hen inspireerde met de voordelen van decentrale sanitatie. Ook in Canada is hiervoor veel belangstelling.

Delegatie Water Industry van Daegu bezoekt WaterCampus

Vrijdag 27 mei bezocht een delegatie van de Water Industry Division van Daegu in Zuid-Korea de WaterCampus Leeuwarden. De Water Industry Division ontwikkelt momenteel een nieuw watercluster in Daegu. De Delegatie uit Koreadelegatie was onder de indruk van de WaterCampus. Er is gesproken over toekomstige  samenwerking en kennisuitwisseling. WaterCampus en de Nederlandse watertechnologiebedrijven zijn van harte uitgenodigd voor de Korea International Water Week van 19 tot en met 22 oktober 2016. Neem gerust contact op als u geïnteresseerd bent om met uw bedrijf aan deze Korea International Water Week deel te nemen.

Als partner van het European Enterprise Network kan Water Alliance u daarnaast in contact brengen met Koreaanse bedrijven voor technologische of commerciële samenwerking. Hierover kunt u contact opnemen met Matthijs Plijnaar of Jouke Smid.