Pure Water Group zet zijn samenwerking voort met partner Bondalti Water

Pure Water Group heeft onlangs twee 117 m3/h Continuous Electrodeionization (CEDI) systemen ontworpen en vervaardigd voor de productie van Ultrapuur water, bestemd voor Bondalti Water. Dit Iberische bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van oplossingen en het uitvoeren van projecten en diensten in de geïntegreerde watercyclus. De CEDI systemen zullen deel uitmaken van de waterzuiveringsinstallatie voor een pulp- en papierfabriek in Portugal. Het Ultrapuur water dat wordt geproduceerd door de CEDI systemen zal worden gebruikt voor de voeding van hogedrukketels die stoom produceren voor energieopwekking in de papierfabriek.

Continuous Electrodeionization is gekozen als een bewezen en duurzame technologie voor de productie van Ultrapuur water. In tegenstelling tot traditionele ionenuitwisseling technologieën, die chemicaliën nodig hebben voor regeneratie, wordt het CEDI proces continu geregenereerd met behulp van gelijkstroom. Dit is van belang voor afgelegen locaties omdat het de noodzaak om chemicaliën naar de locatie te brengen wegneemt, evenals de veiligheids- en milieukwesties die met de behandeling van gevaarlijke chemicaliën en de verwijdering van chemisch afval gepaard gaan.

Dit is niet de eerste samenwerking tussen Bondalti Water en Pure Water Group. De voorkeur van Bondalti Water om voor dit project samen te werken met Pure Water Group komt deels voort uit de uitgebreide ervaring met het ontwerpen en realiseren van CEDI projecten met hoge capaciteit wereldwijd.

Bron: bericht Pure Water Group