Hotel Restaurant Grandcafe ’t Voorhuys Pakt Duurzaamheid Slim Aan met Control Flow

In Emmeloord heeft Hotel het Voorhuys een belangrijke stap gezet richting duurzaamheid zonder dat de gasten dit merken. Door het installeren van 76 innovatieve Control Flow units, uitgevoerd door Installatiebedrijf Vriend uit Emmeloord, bespaart het hotel aanzienlijk op zowel water als energie.

De Control Flow units (nu bijna 10 maanden in gebruik) zorgen ervoor dat het watergebruik in de douches wordt geoptimaliseerd. De is volumestroom constant, waardoor onnodig waterverbruik wordt voorkomen. Gasten blijven genieten van een volledige en aangename douche ervaring, terwijl het hotel zijn ecologische voetafdruk verkleint. Het resultaat is een duurzame oplossing die niet ten koste gaat van het gastcomfort.

Essentieel

Twan Hakvoort, eigenaar van Hotel het Voorhuys, benadrukt het belang van deze ontwikkeling: “Voor ons is het essentieel om bij te dragen aan een duurzame wereld, maar we willen ook dat onze gasten zich volledig op hun gemak voelen. Het feit dat we sinds de installatie geen klachten hebben gekregen over het douchecomfort, bevestigt dat we de juiste keuze hebben gemaakt.”

Het Voorhuys toont aan dat milieubewuste aanpassingen en gasttevredenheid hand in hand kunnen gaan. Deze benadering illustreert hoe duurzaamheid binnen de horeca succesvol kan worden geïntegreerd zonder concessies te doen aan kwaliteit en service. Het hotel dient als een inspirerend voorbeeld voor de sector en laat zien dat verantwoord ondernemen een positieve ervaring voor zowel het milieu als voor de gast kan opleveren.

Bron: Cenergist