“Innovator Pitch” laat beste innovaties op mondiaal podium schitteren

Gedurende de AquaTech Amsterdam 2017 werd dagelijks een ‘Innovator Pitch’ georganiseerd op het Netherlands Water Pavilion. Tijdens deze dynamische wedstrijd konden alle 20 bedrijven op The Innovation Avenue, onder bezielende leiding van onze manager Business Development Alex Berhitu, zichzelf en hun innovatie in de kijker spelen voor het toegestroomde publiek. Een drietal willekeurig geselecteerde bezoekers werd gevraagd de pitches te beoordelen en een dagwinnaar te benoemen. Achtereenvolgens zijn de volgende innovaties verkozen tot winnaars van de Innovator Pitches: de FreshWaterMill van SolteQ, Cellvation® van KNN Cellulose en de Sand-Cycle van Brigthworks.

FreshWaterMill

SolteQ Energy werd met hun innovatie De FreshWaterMill, dinsdag als eerste winnaar verkozen. Dave Renkema van SolteQ presenteerde de FreshWaterMill met de trigger: “Wat te doen als je geen water hebt om te drinken, terwijl je die enorme (niet drinkbare) zee tegenover je ziet?” Zijn antwoord: “De FreshWaterMill van SolteQ maakt daar drinkbaar water van ……… met alleen maar een beetje wind.”

Cellvation®

Cellvation®, de overall winnaar van de Aquatech Innovation Award 2017, sleepte woensdag ook de “Innovation of the day award” in de wacht tijdens de tweede Innovator Pitch. Eric Pijlman’s (director KNN Cellulose BV) antwoord op de vraag hoe hun innovatie bijdraagt aan het verduurzamen van de watersector was: Cellvation® wint hoogwaardige cellulose-grondstof uit rioolwater, op naar een circulaire economie!

Sand-Cycle

De laatste “Innovation of the day award” was donderdag voor de innovatie Sand-Cycle. Hans Wouters van Brightworks, het bedrijf achter de Sand-Cycle: “Onze innovatie Sand-Cycle past helemaal in de trend om installaties voor productie van drink- en proceswater en zuivering van afvalwater steeds beter te benutten. RFID tags, zo klein als een zandkorrel, in de dagelijkse praktijk o.a. bekend van het chippen van huisdieren, blijken goede “verklikkers” om procesverstoringen te signaleren. Door actieve monitoring kunnen zuiveringsprocessen beter presteren en verduurzamen we de watersector, zonder dat daarvoor forse investeringen noodzakelijk zijn.”

 

Met de Innovator Pitches liet Water Alliance wederom aan het mondiale publiek zien dat de beste innovaties uit het Nederlandse innovatie ecosysteem komen.