Water Tech Experience Tour 2017

Op 3 november 2017 kwam een internationaal gezelschap van watertechnologie-specialisten op bezoek bij de WaterCampus Leeuwarden.
Dit in het kader van de ‘Water Tech Experience Tour 2017’; een dagexcursie waarbij een bus vol watertechnologie-specialisten en andere geïnteresseerden uit onder andere Zuid-Korea, Israël, Spanje en de VS werden meegenomen van Amsterdam naar de water technologische highlights van Friesland. Dit in aansluiting op Aquatech, die van 31 oktober tot en met 3 november werd gehouden in de RAI in Amsterdam.

De tour ging langs het project Waterschoon in Sneek, het energieproject ‘Blue Energy’ op de Afsluitdijk en de innovatieve waterzuivering in Leeuwarden. En uiteraard langs de WaterCampus, waar men onder andere Wetsus, het Waterapplicatiecentrum en de Water Alliance bezocht. Op de WaterCampus werd het gezelschap onder andere ontvangen door burgemeester Ferd Crone (Leeuwarden), Johannes Boonstra van Wetsus en Hein Molenkamp van de Water Alliance.

 

Positieve reacties

De reacties van de buitenlandse gasten op het WaterCampus-bezoek waren zeer positief. “Erg interessant om te zien hoe ze hier allerlei facetten in de keten van watertechnologie bijeenbrengen”, zei Senior Researcher Jihye Kim, die samen met meerdere collega’s van het Zuid Koreaanse K water aan de excursie mee deed. “In ons land willen we een business park helpen op zetten voor watertechnologie-bedrijven. Dan kunnen we veel leren van hoe men hier zaken aanpakt.” Ook Peter S. Cartwright van het gelijknamige consultingbureau in Minneapolis (VS) was vol lof. “Thank you for the excellent visit organized by you and your staff last Friday”, zo schreef hij enkele dagen later. “I am amazed by the collaboration between academic, industrial and governmental entities.”

Voor wie de WaterCampus en alle kennisinstellingen, faciliteiten en bedrijven beter wil leren kennen: in 2018 is Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa. In dat kader wordt van 24 tot en met 27 september de ‘European Water Tech Week Leeuwarden 2018’ gehouden.