Enterprise Europe Network (EEN): dé toegang tot regionale netwerken en bedrijven!

Een van de projecten die Water Alliance uitvoert, is het Enterprise Europe Network. De naam zegt het al: het Enterprise Europe Network is een Europees (en wereldwijd) netwerk met deelnemers in meer dan 60 landen met in totaal zo’n 600 contactpunten.

Ieder contactpunt heeft in zijn eigen regio contact met het regionale netwerk van bedrijven en organisaties. Via de contactpunten van Enterprise Europe Network hebben wij hierdoor toegang tot vele regionale netwerken en bedrijven. Een perfecte mogelijkheid voor u om de juiste zakenpartner te vinden!

Wat doen we dan precies vanuit het Enterprise Europe Network en hoe doen we dat?

Het Enterprise Europe Network ondersteunt ondernemers met praktische informatie en advies over innoveren en internationaliseren. Concreet betekent dit dat we:

  • op zoek gaan naar internationale partners
  • advies geven over – en bij internationaliseringsvraagstukken
  • supporten bij innovatie

Dit doen we in de praktijk onder andere door:

  • het organiseren van (internationale) matchmaking evenementen
  • het adviseren van bedrijven (Hierbij valt te denken aan support bij innovatie, advies over het vermarkten of het beschermen van de innovaties, maar ook aan advisering op strategisch niveau)
  • toegang tot internationale vragen

Platform

Alle EEN-partners samen hebben een platform waar vraag en aanbod van de haar bekende ondernemers wordt geplaatst. Dus stel, u bent op zoek naar markt in Frankrijk, of op zoek naar een bepaalde afnemer, dan kunnen we dit anoniem delen op het platform zodat deze vraag op een veilige manier op de juiste plek terecht komt; bij een partner die iemand kent die u verder kan helpen. Het mooie hiervan is dat de kwaliteit van deze verbindingen erg hoog is. Alle partners dragen kwalitatief goede partijen aan en waken ervoor dat de kwaliteit hiervan hoog blijft.

Het netwerk wordt mede gefinancierd vanuit de EU.

Meer informatie

Bent u op zoek naar mogelijkheden in het buitenland, of juist naar meer informatie? Neem dan contact op met Liesbeth Omvlee.