Town of Superior (VS) vermindert algen met 90%

Town of Superior is vernoemd naar de “superieure” kwaliteit van steenkool die in het gebied wordt aangetroffen. De ruwwatervoorziening van de stad levert water aan 12.483 inwoners.

Het grootste gedeelte van Town of Superiors ongezuiverde water is afkomstig van gesmolten sneeuw uit de Upper Colorado River. Het water stroomt door een reeks kanalen en leidingen voordat het zijn weg vindt naar het opslagreservoir bij de waterzuiveringsinstallatie ten zuiden van Original Town. Het drinkwater wordt opgeslagen voordat deze wordt behandeld voor consumptie in het Terminal-reservoir.

In april 2020 installeerde de stad het LG Sonic MPC-Buoy-systeem in dit reservoir, met als doel de watervoorziening vrij van algenbloei te houden. Ramey Environmental Compliance, een bedrijf dat waterbehandelingsdiensten levert aan de gemeenten in Colorado, zorgde voor een foutloze installatie en het onderhoud van het systeem.

Hoewel de zomer van 2020 een van de warmste was, bleven algen op een zeer laag niveau, voor een gebalanceerd ecosysteem. Chlorofyl daalde tot onder 2 μg/L en troebelheid (NTU) daalde tot onder 1 na slechts twee weken behandeling.

De LG Sonic Buoy die de Town of Superior in het voorjaar van 2020 installeerde, heeft fantastisch gewerkt, zei Wayne Ramey, directeur van Ramey Environmental Compliance. We hebben helemaal geen smaak- en geurproblemen gehad tijdens een van de heetste zomers ooit, die enorme hoeveelheden blauwalgen kunnen produceren, voegde hij daaraantoe. “We zijn absoluut tevreden over deze aankoop”.

Bron: LG Sonic