Duurzame waterzuivering door middel van ultraviolet licht

UVOX Benelux BV introduceert  een unieke manier van waterzuivering: een systeem dat virussen en bacteriën in het water bestrijdt met ultraviolet licht.

Deze UV-straling zorgt ervoor dat bacteriën en virussen, zoals het coronavirus, onschadelijk gemaakt worden. Deze nieuwe manier van bestrijden gebeurt met de UVOX Redox® producten. Ideaal voor het gebruik bij het reinigen van onder andere drinkwater, zwembadwater en proceswater. Er worden geen chemicaliën gebruikt, dus beter voor mens en milieu. Deze techniek wordt toegepast voor water- en luchtbehandeling en is daarmee inzetbaar voor de industriële markt, maar ook inzetbaar voor ziekenhuizen, zorginstellingen en scholen.

UV-licht

De lampen die UVOX gebruikt in haar systemen zijn gebaseerd op kunstmatig zonlicht: UV-licht. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond  dat UV-licht virussen en bacteriën onschadelijk maakt en de groei voorkomt. Met deze gepatenteerde methode wordt een 3-traps proces in één apparaat gerealiseerd. Ozon generatie, UV-desinfectie en oxidatie met OH— radicalen. Dit bespaart energie in vergelijk met conventionele systemen.

Duurzaam en effectief

De waterzuiveringsproducten van UVOX bieden niet alleen bestrijding tegen virussen. Door het gebruik van UV-C-licht worden ook schimmels, bacteriën, mijten en algen vernietigd. Daarnaast worden microverontreinigingen onschadelijk gemaakt. Hierbij kan je denken aan hormonen, medicijn resten of pesticiden in het water. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën zijn de producten van UVOX zeer duurzaam, verandert er niks aan de pH-waarde van het water en behoeven de installaties minimaal onderhoud.

Video

De precieze werking van de UVOX systemen worden uitgelegd in deze video:

Bron: UVOX Benelux