“WE WON’’ – Acquaint wint de Aquatech Innovation Award in de categorie Transport en Process & Control

Acquaint heeft de AquaTech Innovation Award gewonnen in de categorie Transport en Process & Control met hun innovatieve Inline Pipeline Inspection Dashboard.

De jury prees het vermogen van het systeem om verbinding te maken met andere systemen, wat een historische uitdaging is geweest bij andere digitale innovaties. Met hun Inline Pipeline Inspection dashboard wil het bedrijf de manier veranderen waarop inspectiegegevens worden ontvangen en gebruikt worden door waterbedrijven over de hele wereld. Dit brengt hen een stap dichter bij hun doel: het creëren van ‘Better Insights’ en ‘Safer Pipelines’ over de hele wereld.

Aquatech Amsterdam 2023

Vorige week exposeerde Acquaint op AquaTech Amsterdam. De beurs is vanaf 1968 al de plek voor watertech professionals om samen te komen, kennis te delen en waardevolle nieuwe relaties en contacten aan te gaan. Erik Driessen, CEO van Acquaint, vertelt: “We hebben een geweldige week vol met interessante gesprekken gehad en hebben waardevolle nieuwe contacten opgedaan’’. Echter, het hoogtepunt voor het bedrijf was toch wel aan het begin van de week bij de opening van de beurs. Tijdens deze opening kreeg het bedrijf namelijk te horen dat ze de Aquatech Innovation Award hebben gewonnen in de categorie Transport en Process & Control. “We zijn ontzettend trots en enthousiast dat we deze geweldige prijs mee naar huis mogen nemen. Het is een fantastische erkenning van al ons harde werk”, aldus Driessen. De Winnaars van de Aquatech Innovation Awards worden zorgvuldig gekozen door de achtkoppige jury onder leiding van voorzitter Prof. Cees Buisman.

Het Inline Pipeline Inspection Dashboard

Acquaints winnende Inline Pipeline Inspection Dashboard is een interactieve data viewer waarin de pijpleiding centraal staat. Het brengt de gemeten plekken in en op de leiding in kaart en identificeert de plekken waar mogelijk naar gekeken moet worden en/of potentieel problematisch kunnen zijn. Het dashboard laat door middel van kleuren en labels zien welke delen van de geïnspecteerde leiding aangetast zijn. Dit wordt gedaan door het in kaart brengen van de degradatieniveaus, degradatie van de wanddikte, ovaliteit, hoekverdraaiingen en deformatie. Het dashboard ziet eruit als een kaart. Op deze kaart kunt je inzoomen op geïnspecteerde leidingen om een gedetailleerder beeld te krijgen. Je kunt filters zoals afwijkingen en kritieke punten zoals ovaliteit en hoekrotatie naar wens aanpassen om zo het meeste uit de gegevens te halen en inzichten te krijgen die precies zijn afgestemd op de behoeften van de klant. Investeringsbeslissingen maken met betrekking tot verouderde pijpleidingen zal eenvoudiger en toegankelijker worden dan ooit. 

Better Insights, Safer Pipelines

De toekomst voor Acquaint ziet er rooskleurig uit: “Het winnen van deze award maakt ons nog enthousiaster voor de toekomst. We hebben al een aantal mooie stappen gezet om internationaal te groeien”, zegt Driessen, “maar we hopen dat de erkenning die we krijgen met het winnen van deze prijs de deur naar wereldwijd opereren nog meer open zal gaan”. Het bedrijf wil blijven verbeteren en innoveren om zo hun doel te bereiken: het creëren van ‘Better Insights’ en ‘Safer Pipelines’ over de hele wereld. 

source: Acquaint