Staal Instruments lanceert radarsensor in Noord-Amerika

In 2019 introduceerde Staal Instruments met succes hun unieke radarsensor voor (vul-) niveaumetingen in Noord-Amerika.

In 2019 heeft Staal Instruments ook in de Noord-Amerikaanse markt haar netwerk uitgebreid. Hierop zijn veel positieve reacties uit de VS en Canada binnengekomen op de eenvoudig te installeren draadloze radartechnologie. Mede door het wereldwijde accelerator programma “Imagine H2O” kon Staal instruments zich aansluiten bij een groot wereldwijd waternetwerk. Bovendien werd het Eindhovense bedrijf uitgenodigd om de nieuwe radartechnologie voor waterniveau meten te demonstreren op de WEFTEC 2019 in Chicago.

Het Noord-Amerikaanse avontuur van 2019 begon op de “Imagine H2O’s Water Innovation Week” in San Francisco en eindigde dit jaar met een succesvolle aanwezigheid in het Innovation Pavilion van de WEFTEC 2019. De technische beurs en conferentie van de “Water Environment Federation” is de grootste in zijn soort in Noord-Amerika. Staal Instruments had de kans om potentiële partners en klanten te ontmoeten die de groei in Noord-Amerika moeten versnellen.

Doelmarkten voor de draadloze radartechnologie van Staal Instruments zijn:
– De markt voor oppervlaktewater en regenwater, waar de via internet verbonden radar een perfecte vervanging is voor hydrostatische dataloggers;
– En de chemische en waterbehandelingsmarkt waar de hoge nauwkeurigheid van de radarsensor de dagelijkse doseringen kan registreren en nieuwe leveringen kan bestellen en inplannen.

Op 5-8 november kunt u Staal Instruments ook vinden op de Aquatech 2019 in Amsterdam. Staal maakt deel uit van het Holland Innovation Park (HIP) in het Holland paviljoen, stand 11.506. Er zal een live-demonstratie zijn van de radartechnologie en het bijbehorende cloud platform.

 

Bron: Staal Instruments