Sand-Cycle technologie breidt zich wereldwijd uit

De innovatieve Sand-Cycle technologie van Brightwork, die oorspronkelijk werd gelanceerd bij RWZI Franeker in Friesland, staat op het punt internationaal door te breken. We zijn verheugd om aan te kondigen dat onze eerste Amerikaanse referentie zal worden geïmplementeerd bij een industriële afvalwaterzuiveringsinstallatie in Louisiana.

Sand-Cycle is ontworpen om zandfilters te monitoren en te optimaliseren. Deze filters zijn essentieel in het zuiveringsproces, omdat ze vaste stoffen en verontreinigingen uit afvalwater verwijderen. Dankzij de continue monitoring en aansturing van de filters kan een hoge uptime en optimale prestaties worden gegarandeerd. Sand-Cycle maakt gebruik van geavanceerde RFID-sensoren om realtime operationele gegevens te verzamelen en zet deze gegevens met behulp van speciale algoritmen om in waardevolle procesparameters.

De technologie wordt zeer gewaardeerd door installatie-exploitanten, omdat het hen ondersteunt bij het handhaven van efficiënte behandelingsprocessen.

De samenwerking met onze eerste Amerikaanse klant is een belangrijke stap in onze internationale expansie. Het benadrukt het potentieel van Sand-Cycle om wereldwijd bij te dragen aan efficiëntere en duurzamere waterzuivering. We kijken uit naar de succesvolle implementatie en de vele voordelen die dit systeem zal opleveren.

Bron: Brightwork