Florida en LG Sonic verkennen samenwerking algenproblemen

De staat Florida (VS) onderzoekt het gebruik van LG Sonic-technologie om de invloed van algenbloei in het Okeechobeemeer op de waterwegen van Florida te verminderen. Vorig jaar werd in verschillende districten de noodtoestand uitgeroepen na ernstige algenbloei in de hele staat.

Een innovatieve oplossing

Dit jaar wil commissaris Brian Hamman van Lee County algenbloei voorkomen met LG Sonic’s chemicaliënvrije oplossing. Deze oplossing gebruikt ultrasone technologie om algenbloei te bestrijden. LG Sonic CTO Lisa Brand werd door de stad Miami uitgenodigd om LG Sonic’s algenbloeioplossing te presenteren tijdens het Smart Cities-evenement. Tijdens het evenement werden uitdagingen en oplossingen voor problemen zoals klimaatverandering, regenwaterbeheer en schadelijke algenbloei besproken.
De geluidsgolven bestrijden algen en voorkomen de groei van nieuwe algen. Deze geluidsgolven zijn onschadelijk voor mensen, vissen en ander onderwaterleven. Voor verschillende algensoorten, zoals cyanobacteriën, produceert LG Sonic een specifiek ‘lied’ om de algen te targeten en de ontwikkeling van algenresistentie tegen ultrageluid te voorkomen.\

Big data

Met behulp van real-time monitoring van de waterkwaliteit en satellietgegevens kan LG Sonic algenbloei voorspellen. Hierdoor kan de ultrasone technologie algen neutraliseren voordat ze een probleem worden. Door gegevens van LG Sonic-systemen over de hele wereld te verzamelen, heeft LG Sonic een database met gegevens over algen en waterkwaliteit gebouwd die de behandelingsnauwkeurigheid voor elke algensoort op het juiste moment verbetert.
LG Sonic MPC-technologie wordt al gebruikt in meer dan 22 landen over de hele wereld, waaronder de VS, Nieuw-Zeeland, Dubai en het Verenigd Koninkrijk. De technologie heeft American Water geholpen met het bestrijden van algenbloei en het elimineren van het gebruik van chemicaliën in hun drinkwaterreservoir in New Jersey.

Algenbloei in het Okeechobeemeer

Het Okeechobeemeer heeft jarenlang te lijden gehad van ernstige algenbloei die niet alleen invloed heeft op het meer zelf, maar ook op waterwegen in de staat. Commissaris Brian Hamman dringt erop aan dat LG Sonic wordt gebruikt om algenproblemen in de staat Florida aan te pakken.

 

Bron: bericht LG Sonic