Erik Roesink van NX Filtration geëerd met AMTA 2024 Hall of Fame Award voor het bevorderen van schone-wateroplossingen

Erik Roesink, oprichter en Chief Technology Officer van NX Filtration, wordt geprezen om zijn onvermoeibare inzet voor het verbeteren van de toegang tot schoon en betaalbaar water voor iedereen en dat heeft hem de prestigieuze AMTA 2024 Hall of Fame Award opgeleverd. Gezien de toenemende klimaatverandering en escalerende waterproblematiek staat Eriks toewijding aan innovatieve oplossingen met verminderde chemische en energie-impact als een baken van hoop.   

Gedurende zijn gevierde carrière is Erik een pionier geweest op het gebied van membraantechnologie, met name in de ontwikkeling van holle vezel PES-membranen voor microfiltratie, ultrafiltratie en nanofiltratie toepassingen wereldwijd. Zijn reis begon in 1985 bij X-flow in Nederland, waar hij een cruciale rol speelde in de revolutie van membraantechnologie.   Als een vooraanstaande professor aan de Universiteit van Enschede zette Erik zijn baanbrekende werk voort, met de nadruk op holle vezel membranen met Nanofiltratie kenmerken. Zijn visie was helder – een nieuwe membraantechnologie introduceren die in staat is om wereldwijde wateruitdagingen aan te pakken, met name microverontreinigingen, terwijl de energie- en chemische voetafdrukken worden geminimaliseerd.   De cumulatie van Eriks inspanningen leidde tot de oprichting van NX Filtration in 2016, wat een belangrijke mijlpaal betekende in de industrie. Sindsdien is NX Filtration uitgegroeid tot een leider in het leveren van duurzame oplossingen voor drinkwater en hergebruik van afvalwater wereldwijd.    

HFNF membranen

NX Filtration’s HFNF membranen, aangevoerd door het innovatieve onderzoek van Erik, hebben een ongeëvenaarde effectiviteit aangetoond in het verwijderen van microverontreinigingen zoals pesticiden, hormonen, PFAS, farmaceutica en kleur, samen met bacteriën en virussen. Opmerkelijk is dat deze prestaties zijn gerealiseerd met aanzienlijk verminderd energieverbruik en chemische dosering in vergelijking met traditionele UF/RO membraancombinaties.   

Vooruitkijkend zijn we enthousiast om de voortdurende impact van Eriks passie en expertise in membraantechnologie te zien op onze reis naar een schonere, gezondere toekomst voor iedereen.     

Over AMTA: De American Membrane Technology Association (AMTA) is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het oplossen van wateraanbod- en kwaliteitsproblemen door de brede toepassing van membraantechnologie. AMTA bevordert het begrip en de toepassing van membraanprocessen via conferenties, workshops, publicaties en andere outreach-activiteiten. 

Bron: Persbericht NX Filtration