Bernt Schneiders nieuwe President Commissaris bij PWN

Bernt Schneiders, oud-burgemeester van Haarlem, is sinds 1 augustus President Commissaris van drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN. Hij volgt daarmee ANWB-directeur Frits van Bruggen op, die sinds 2012 President Commissaris was.

‘Als oud-burgemeester van verschillende gemeenten in Noord-Holland, ken ik PWN misschien wel beter dan de gemiddelde Noord-Hollander. Dus toen ik voor de functie werd benaderd heb ik vrijwel direct ja gezegd, want ik heb PWN altijd een heel mooi bedrijf gevonden.’

Logische aanvulling

Schneiders stapte vier jaar geleden uit het openbaar bestuur, maar levert nog steeds een bijdrage aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen, kansen krijgt en die kan benutten. Dat doet hij voornamelijk in en om Haarlem, wat nog steeds zijn thuisbasis is. Zo is hij voorzitter van Bevrijdingspop, voorzitter van Voedselbank Haarlem en voorzitter van de raad van toezicht van het Spaarne Gasthuis. PWN, met een missie in schoon drinkwater en mooie natuur is voor hem een logische aanvulling.

Duurzaam en uitstekend drinkwater en natuurbeheer

Na een periode van reorganisatie is voor PWN nu een moment aangebroken voor rust en stabiliteit en focus op de belangrijkste taak van het bedrijf: het leveren van duurzaam en uitstekend drinkwater en natuurbeheer. Schneiders denkt als oud-burgemeester een goede rol te kunnen spelen bij die focus op de core business en het aan elkaar knopen van de losse eindjes die er nog liggen.

Toekomst

Hij heeft veel vertrouwen in de toekomst van PWN. ‘Ik heb zelden zo’n enorme betrokkenheid van medewerkers gezien, die zorgen dat de productie van drinkwater 24 uur per dag doorgaat, ook tijdens extreme droogte. Veel medewerkers zien PWN dan ook als tweede thuis en ik ben er zeker van dat dat voor mij ook zal gaan gelden. Interim directeur Ria Doedel sprak bij de overhandiging van een paar veiligheidsschoenen dan ook de woorden: “Zo, hier moet je het acht jaar mee doen!”. Die uitdaging ga ik graag aan.

Bron: persbericht PWN