Watervraagstukken in het Verenigd Koninkrijk, weet jij er wel raad mee? Sluit je aan bij het PPS programma UK Water Technology

De kansen in de Britse watersector verzilveren. Dát is het doel van het publiek-private partnerschapsprogramma “UK Water Technology”.

Binnen dit programma werken publieke partners als Water Alliance, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse Ambassade in Londen sinds oktober 2023 samen met bedrijven in de Nederlandse Watertechnologiesector om zo een mooie en tegelijk winstgevende bijdrage aan de Sustainable Development Goals te behalen!

Grote watervraagstukken en investeringen in de Britse watersector

De Britse watersector heeft op dit moment grote en dringende watervraagstukken die het gevolg zijn van bevolkingsgroei, verouderde infrastructuur en klimaatverandering. Het nieuwe investeringsprogramma van in totaal £96 miljard van de Britse waterbedrijven wil deze vraagstukken oplossen door te investeren in innovaties en nieuwe manieren van werken. Omdat er veel watervraagstukken zijn waar het Verenigd Koninkrijk mee kampt, is het belangrijk dat nieuwe innovaties versneld door moeten worden gevoerd, aldus de autoriteiten. Daarom is het nú een ideaal moment voor de Nederlandse watersector om samen te gaan werken met de Britse watersector en industrie.

Sluit je aan!

We willen een zo compleet mogelijk scala aan producten en diensten aanbieden in het Verenigd Koninkrijk. Is jouw bedrijf actief op watertechnologiegebied? We zijn nog steeds op zoek naar bedrijven die zich willen aansluiten! Heb je een innovatie die een oplossing kan zijn voor een probleem van één van de bovengenoemde gebieden, meld je dan aan bij coördinator Brigitte Duffhues (email: b.duffhues@wateralliance.nl).

PPS activiteiten

Binnen dit programma worden activiteiten zoals handelsmissies, inkomende bezoeken, matchmaking en gezamenlijke kennisevenementen georganiseerd. Een liaison wordt aangesteld om het programma lokaal te vertegenwoordigen. De Nederlandse ambassade in het Verenigd Koninkrijk hebben water hoog op de prioriteitenlijst staan en leveren support waar mogelijk!

World Water-Tech Innovation Summit in Londen, 20-21 februari 2024

Eén van de activiteiten is het programma dat rondom het World Water-Tech Innovation Summit in Londen op 20 en 21 februari 2024 wordt georganiseerd. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Wat kun je verwachten? Onder andere een bedrijvenmissie met matchmaking, een gezamenlijke stand, promotie en afspraken met VK contractors, waterbedrijven én consultancies en andere interessante partijen. Heb je een Nederlands watertechnologiebedrijf? Dan kun je hieraan deelnemen! De eigen bijdrage aan deze missie is €500. Neem voor meer informatie over deze missie contact op met Water Alliance’s Stefan Bergsma of Brigitte Duffhues.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit programma? Scan dan de QR code of ga naar de website van TradewithNL.