Royal HaskoningDHV publiceert haar eerste Open-Source pakket

Royal HaskoningDHV lanceert op 1 augustus 2022 haar eerste open-source pakket. Het pakket heet SAM voor Smart Asset Management en het wordt al jaren gebruikt als intern Python-pakket.

Tijdreeksgegevens en anomaliedetectie

SAM is een Python toolbox om met tijdreeksgegevens te werken en het wordt gebruikt door data scientists, data engineers en data-analisten. Het bevat talrijke functies en klassen voor het laden van data, preprocessing, validatie, visualisatie en feature building, maar ook voor het maken van machine learning modellen voor forecasting en anomaliedetectie. SAM maakt het maken van machine learning modellen eenvoudiger door het maken van rolling features en time features te vereenvoudigen. Ook kunnen gebruikers eenvoudig modellen maken die meerdere stappen vooruit voorspellen of kwantielwaarden voorspellen, die kunnen worden gebruikt voor anomaliedetectie.

Data Science Meetup

Als u meer wilt weten over de details van dit pakket, kunnen ze het in meer detail presenteren tijdens de volgende Royal HaskoningDHV Data Science meetup, die gepland staat op 21 oktober op hun kantoor te Amersfoort.

Water Alliance lid Royal HaskoningDHV heeft besloten om dit pakket open-source en beschikbaar te maken voor iedereen, omdat het hun in staat stelt om effectiever samen te werken en ze hun ervaring met tijdreeksanalyse willen delen met de rest van de open-source gemeenschap. Tegelijkertijd werken ze ook aan hun Machine Learning as a Service (MLaaS) platform, dat het eenvoudig zal maken om meerdere modellen die gemaakt zijn met SAM in te zetten.

De documentatie voor SAM staat hier.
Voor feature requests, bug reports of de broncode, kijk op: https://github.com/RoyalHaskoningDHV/sam.

Ruben Peters: “We verwelkomen bijdragen aan dit pakket, bekijk de bijdrage-instructies op GitHub. We hopen dat we samen met de open-source data science gemeenschap dit pakket nog beter kunnen maken en iedereen in staat stellen om samen de samenleving te verbeteren (to Enhance Society Together)!”

Bron: persbericht Royal HaskoningDHV