Pathema is Water Innovator of the year 2017

Pathema is op het Watervisie Congres 2017 uitgeroepen tot Waterinnovator of the Year 2017. Het liet daarmee innovators als Willy Verstraete, Royal HaskoningDHV en Thermfilly achter zich. De verkiezing had een tweeledig karakter. Naast een beoordeling van de jury, telden ook de internetstemmen mee.

Pathema is uiteraard verguld met de waardering. Directeur Mark Boeren: “We maken een enorme, positieve ontwikkeling door. Dit is weer een bewijs dat we de juiste koers varen als het gaat over waterinnovatie. Hieruit blijkt dat ook branche-deskundigen zien welke stappen wij zetten op het gebied van engineering van duurzame waterbehandeling-technologie en productontwikkeling.”

Pathema richt zich op chemicaliënvrije koelwaterbehandeling. Met de IVG-C CoolWater-technologie won het bedrijf onlangs de nationale Proces Innovatie Prijs. Ook in eigen regio is de inzet van Pathema niet onopgemerkt. Het won de Junior Kamer Hart van Brabant ‘Junior Trofee’, een prijs voor een succesvolle, startende ondernemer in de regio Midden-Brabant.

Boeren belicht de ‘plug&play’ koelwater-behandeling, die kalkaanslag en corrosie voorkomt, microbiologie, zoals legionella beheerst, en alternatieve waterbronnen inzet zoals regen-, afval- en grondwater. “We realiseren dat chemicaliënvrij en met een verlaagd energie- en waterverbruik. De Skid bevat alle onderdelen en apparatuur voor de volledige duurzame exploitatie van de koeltoren of verdampingscondensor.”

Naast chemievrije koelwaterbehandeling specialiseert Pathema zich in het aanwenden van alternatieve waterbronnen zoals regen-, afval- en grondwater. Door interne circulaire waterstromen te creëren ontstaat het optimale duurzame model. Pathema faciliteert en ontwerpt groene maatwerkoplossingen die zich snel terugverdienen in harmonie met het milieu.

De Waterinnovator of the Year 2017 moet de industrie helpen bij de uitdaging om water op een ecologisch en economisch verantwoorde manier te winnen, (her)gebruiken en lozen. De kandidaten voldeden aan die criteria en het door Pathema ontwikkelde chemicaliënvrije oplossing voor het voorkomen van kalk en ijzeraanslag, scaling en biologie in koelwater bleek ook de jury en andere stemmers te imponeren. Kijk voor meer informatie op www.pathema.nl.