Weer een succesvolle ingebruikstelling van een Klaren zelfreinigende verdamper

Het is ruim een maand geleden dat Klaren International met succes een 5-effect Multi-Effect Verdamper (MEE) in gebruik genomen heeft, waarbij ze het 1e-effect hebben omgebouwd naar een zelfreinigende configuratie. De 5-effect MEE, van een bekend chemisch bedrijf in Azië, wordt gebruikt om natriumsulfaat (Na2SO4) terug te winnen. De installatie en inbedrijfsstelling van de zelfreinigende verdamper met meer dan 800 pijpen is in samenwerking met de klant zeer soepel verlopen.

De eerste resultaten zijn goed. In de eerste maand van productie is te zien dat met de zelfreinigende configuratie de productiecapaciteit aanzienlijk vergroot (15-20%) en stoomverbruik verlaagd (5-10 %) is.

Met deze applicatie breidt Klaren International de lijst van zouten uit die vervuiling in het verdampersysteem veroorzaken en waarvoor de zelfreinigende technologie een oplossing biedt. Op deze lijst staan onder andere ook Calciumsulfaat (CaSO4), Natriumchloride (NaCl) en Natriumbicarbonaat (NaHCO3).

Klaren kijkt nu uit naar de eerste inspectie waar ze de status van alle effecten zullen controleren. Dit is voor hun opnieuw een succesvolle ervaring op het gebied van verdampers.

Over Klaren International:

Klaren International, gevestigd in Nederland, biedt continue reinigingsoplossingen voor zowel nieuwe als bestaande warmtewisselaars. De zelfreinigende configuratie kan worden toepast in allerlei industrieën, inclusief afvalwaterzuivering. Aan de pijpzijde van de zelfreinigende warmtewisselaars waar de vervuilende vloeistof doorheen stroomt, wordt een wervelbed van vaste deeltjes gebruikt. De vaste deeltjes creëren een mild schurend effect op het pijpwandoppervlak waardoor de zich ontwikkelende vervuilingslaag wordt verwijderd. Dit voorkomt ernstige vervuiling van shell & tube warmtewisselaars. Klaren International houdt zich ook bezig met het oplossen van vervuilingsproblemen in Zero Liquid Discharge (ZLD) installaties over de hele wereld, waaronder Multi Effect Verdampers (MEE) en Mechanical Vapor Recompression Verdampers (MVR).

Bron: Klaren International