Anuga FoodTec is het belangrijkste informatie- en zakelijke platform voor nieuwe concepten en innovatieve ontwikkelingen in de internationale voedings- en drankenindustrie. Het omvat alle aspecten van voedsel- en drankenproductie – van procestechnologie en vul- en verpakkingstechnologie tot voedselveiligheid, verpakking, digitalisering en intralogistiek. Als nieuwe sector zal er voor het eerst in 2024 een tentoonstellingsruimte zijn voor milieutechnologie en energie. Water Alliance is aanwezig op deze beurs onder de vlag van het Enterprise Europe Netwerk Nederland (EEN).
Doe mee aan het EEN programma tijdens Anuga Foodtec
Doe voor een appel en een ei mee aan het Enterprise Europe Network Nederland (EEN) programma tijdens de Anuga FoodTec! Ben jij een ondernemer die het onderscheid maakt met water verduurzaming in de voedselverwerkende industrie? Bezoek dan samen met ons de Anuga Foodtec in Keulen van 19 t/m 22 maart. EEN is aanwezig met een Europees Paviljoen, waar o.a. presentaties, matchmakingevents en rondetafelgesprekken plaats zullen vinden.
Water Alliance host, naast een voorbereidend webinar, twee sessies op dit paviljoen. We behandelen thema’s als reduce & reuse van water in de voedselverwerkende industrie en bijvoorbeeld eiwitterugwinning. Of presenteer je bedrijf aan een internationale groep EEN adviseurs tijdens een Match2Achrieve pitch sessie. Deze adviseurs kunnen je matchen met contacten uit hun land van herkomst. Dus reden genoeg om aan te sluiten!
Je betaalt niets voor deelname aan het programma, maar de beursentree en reis- en verblijfskosten komen wel voor eigen rekening. Schrijf je snel in want het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie of meteen aanmelden kan via https://lnkd.in/eS3ks9gH
Sessie 21 maart: Waterhergebruik in de Agrofoodindustrie
Ben je aanwezig op de Anuga Foodtec? Sluit dan aan bij onze sessie ‘Waterhergebruik in de Agrofoodindustrie’! Tijdens deze sessie op 21 maart presenteren twee bedrijven hun innovatie oplossingen voor hergebruik van water in de Agrofoodindustrie:
Hergebruik van water in de voedingsindustrie – Arno Simons (Colubris)
Vandaag de dag is waterhergebruik een veelbesproken onderwerp, ook binnen de voedingsindustrie. Voordat u echter overgaat tot waterhergebruik, zijn er verschillende vragen die u moet overwegen. Is uw waterbeheersysteem er klaar voor? Waarom wilt u überhaupt water hergebruiken – is het vanwege regelgevende vereisten of maatschappelijke verantwoordelijkheid? In deze sessie zullen we dieper ingaan op het onderwerp aan de hand van praktische voorbeelden.
Proteïneherstel uit afvalstromen – Bram van Gelder (Wafilin Systems)
Een hygiënische membraantoepassing voor de extractie van plantaardige eiwitten uit verschillende industriële afvalstromen. Dit innovatieve product maakt directe ultrafiltratie mogelijk, waardoor de productie van hoogwaardige plantaardige eiwitten efficiënter en hygiënischer wordt. Dit opent deuren naar nieuwe duurzame oplossingen en draagt bij aan een groenere toekomst voor de voedingsindustrie.
Medeorganisator van deze sessie is onze EEN-partner Zenit, een cluster voor innovatie en Europese zaken in Nord Rhein Westfalen.
Programma
Het programma op 21 maart is als volgt:
11.00 – 14.00 Ronde Tafel met moderator Harro Brons (Water Alliance) en Adina Golombeck-Tauyatswala (Zenit). Deelnemers: Colubris & Wafilin
- Introductie
- Reuse of water in the food industry – Arno Simons (Colubris Cleantech)
- Q en A
- High-value product recovery from waste streams – Bram van Gelder (Wafilin Systems)
- Q en A
- Panelgesprek met het publiek
- Afsluiting
Je bent van harte welkom om aanwezig te zijn tijdens deze sessie. Deze vindt plaats op het Europa Paviljoen (Anuga Hal 5d A 120 / d 129). Het is niet nodig om van te voren aan te melden.