Endress+Hauser en Waterschap Hollandse Delta: Een mooie samenwerking voor schoon afvalwater

Kwaliteitsverbetering door slimme watermeters

Endress+Hauser en waterschap Hollandse Delta hebben een contract ondertekend waarin het waterschap zijn vertrouwen heeft getoond in de analysemetingen en services van Endress+Hauser.

Het project omvat de levering en installatie van 181 analysemetingen op 19 rioolwaterzuiveringen met een bijbehorend Netilion beheersysteem in de cloud. Met behulp van deze nauwkeurige instrumentatie kan waterschap Hollandse Delta haar zuiveringen sturen met input direct uit het veld. Het waterschap beoogt hiermee het zuiveringsproces sterk te verbeteren.

Onderhoudspartner

Naast de levering van de analysemetingen, voert Endress+Hauser ook het onderhoud uit op de rioolwaterzuiveringsinstallaties en leidt de mensen van het waterschap op voor het dagelijkse onderhoud. Ze blijft sterk betrokken als onderhoudspartner, onder andere voor het periodiek onderhoud, opleiding en controle.

Helga Linnartz, directeur Endress+Hauser Nederland: ‘’Met trots en enthousiasme zetten wij de samenwerking met waterschap Hollandse Delta voort naar een nieuw stadium in het meten door middel van slimme instrumentatie en het onderhoud ervan op de rioolwaterzuiveringsinstallaties. ‘’

(v.l.n.r.) Roland Vissers, directeur waterschap Hollandse Delta, en Helga Linnartz, directeur Endress+Hauser, onderteken het samenwerkingsverband.

Slimme meters

Bijzonder aan dit project is de inzet van slimme meters. Alle instrumentatie zal digitaal diagnostiek doorgeven dat wordt weergegeven in een online beheersysteem (Netilion), met later een koppeling met het onderhoudsbeheersysteem Maximo. Dit geeft het team van operations en onderhoud van het waterschap live informatie uit het zuiveringsproces.

Roland Vissers, directeur waterschap Hollandse Delta: ‘’Met deze samenwerking kunnen we slimmer en proactiever onderhoud plannen, waardoor de kwaliteit van de analyses van het afvalwater toeneemt en het zuiveringsproces verbetert.’’

Over waterschap Hollandse Delta

Waterschap Hollandse Delta zorgt voor veilige dijken en voldoende (schoon) water. Twintig zuiveringsinstallaties en tachtig rioolgemalen zuiveren dagelijks het afvalwater van burgers en bedrijven. Met 758 kilometer dijken en duinen beschermt het bijna een miljoen inwoners en bedrijven van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden tegen hoog water. Ook in tijden van droogte zorgt het voor voldoende water om te leven, werken en recreëren.

Over Endress+Hauser

Het familiebedrijf Endress+Hauser levert producten, services en solutions voor de industriële procestechniek en laboratoriumtoepassingen. Wij bieden uitgebreide procesoplossingen voor flow, niveau, druk, analyse, temperatuur, registratie, digitale communicatie en IIoT-oplossingen in een breed scala van industrieën. Klanten gebruiken onze instrumentatie om waardevolle kennis uit hun proces te halen. Dit stelt hen in staat hun producten te verbeteren, economisch te werken en tegelijkertijd mens en milieu te beschermen.

Bron: persbericht Endress+Hauser