Acquaint viert haar 5-jarig bestaan

Op 25 september 2019, bestond Acquaint officieel 5 jaar. Na 5 start-up jaren zit Acquaint nu volop in de scale-up fase.

In 2014 werd Acquaint gecreëerd op basis van een marktvraag. Water gerelateerde klanten van HDM Pipelines, een consultancybedrijf gespecialiseerd in het adviseren en ontzorgen in het managen van leidingsystemen, waren op zoek naar praktische inspectie technologieën. Acquaint is toen opgericht om duidelijkheid te waarborgen in het onderscheid tussen diensten en producten, en onafhankelijkheid en transparantie richting de klanten.

Doelstelling

De doelstelling van Acquaint is om het toekomstig falen van leidingen te voorkomen door de inzet van inspectiemethodieken en -technieken voor buisleidingen en het toepassen van data science. Met behulp van deze middelen dient de leidingeigenaar in staat te zijn om onderhoudsstrategieën te verifiëren en preventief faalmechanismen te detecteren. Door de toepassing van data science ontstaat een hefboomwerking waardoor onze klanten versnelt in control komen.

In de tussentijd heeft Acquaint 4 verschillende aantoonbaar werkende inspectietechnieken, voor zowel inwendige als externe inspectie van buisleidingen, welke wetenschappelijk gevalideerd zijn. Hiermee kunnen leidingen met verschillende materiaalsoorten, variërend van diameter DN150 – DN1800, op alle mogelijke faalmechanismen geïnspecteerd worden.
In de afgelopen 5 jaar heeft Acquaint haar inspectiediensten verleend aan vele opdrachtgevers in de water sector en is daarmee tot een marktleider voor conditiebepaling in de watersector gegroeid.

20e medewerker

In oktober gaat de 20ste medewerker bij Acquaint aan de slag en in de tussentijd hebben 25 studenten hun stage, afstudeer- of internationaal project bij Acquaint gedaan.

“Vooral de manier van werken en de toekomstplannen die het bedrijf heeft, dan bedoel ik voornamelijk internationalisering, die spreken me wel aan”, zegt Robbert Lodewijks, toenmalig student werktuigbouwkunde Hanzehogeschool Groningen. In de tussentijd is hij begonnen met zijn universitaire (pre-)Master in Change Management en tegelijkertijd werkzaam bij Acquaint als Sales Engineer. Binnen Acquaint zijn ze trots op de mogelijkheden die zij studenten kunnen bieden.
Als jong en dynamisch bedrijf in een scale-up fase zijn er voldoende kansen voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Verhuizing

Vorig jaar is het bedrijf van Wommels naar Leeuwarden verhuisd, daar ze in Wommels uit haar jasje groeide. Ook is vorig jaar een focus gelegd op de internationalisering. Momenteel doet Acquaint business in 3 continenten. In de komende 3 jaar wil het bedrijf deze internationalisering doorzetten en uitgroeien tot een volwaardige speler op internationaal niveau.

Op deze speciale dag zegt Rudy Dijkstra, Algemeen Directeur en medeoprichter: “Ik ben er trots op wat we als team in 5 jaar hebben bereikt, waarbij wij een unieke multidisciplinaire werkgever zijn, met een unieke duurzame en maatschappelijke propositie voor onze opdrachtgevers”.

Bron: Acquaint