Ben jij de ideale kandidaat voor de Raad van Toezicht van Water Alliance?

Per 1 januari 2025 zoekt Water Alliance enthousiaste en capabele leden die zitting willen nemen in de Raad van Toezicht (RvT) als afgevaardigde namens de aangesloten leden/bedrijven. Dit is dé kans om namens jullie bedrijf invloed uit te oefenen op de toekomst van Water Alliance en bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de water- en milieutechnologiesector.

Inbreng leden vinden we erg belangrijk

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 29 mei 2024 is gezamenlijk besloten om per 1 januari 2025 formeel samen te gaan met Stichting Water Alliance. Om de invloed van de leden binnen de stichting te waarborgen en te vergroten, wordt de Raad van Toezicht uitgebreid van 2 naar 3 leden vanuit het aangesloten bedrijfsleven. Binnen deze RvT zullen vanaf 1 januari 2025 drie posities worden vervuld door lidbedrijven van Water Alliance, waarmee zij een belangrijke stem hebben in het toezicht en bewaken van de koers van de organisatie.

Drie profielen

Om te zorgen voor een diverse en representatieve Raad van Toezicht, zijn er drie specifieke profielen samengesteld waar we geschikte kandidaten voor zoeken:

  • Innovatie-aanjager – Bestuurder vanuit een lidbedrijf met een sterk innovatief karakter en een connectie met het WaterCampus ecosysteem. Bij voorkeur een vertegenwoordiger van een klein (startend of scale-up) MKB-bedrijf.
  • Bruggenbouwer – Bestuurder vanuit een lidbedrijf met een sterk netwerk richting organisaties zoals FME, NWP, en overheidsinstellingen in Den Haag en Brussel. Dit profiel is waarschijnlijk passend voor een vertegenwoordiger van een middelgroot tot groot MKB-bedrijf.
  • Financieel-juridisch expert – Bestuurder vanuit een lidbedrijf met een sterke financiële of juridische achtergrond. Ook dit profiel is ideaal voor een vertegenwoordiger van een middelgroot tot groot MKB-bedrijf.

Werkzaamheden van RvT

Het belangrijkste doel van de Raad van Toezicht is toezicht houden op de lange termijn waarde creatie van de stichting. Dit houdt in dat je als lid van de RvT toezicht houdt op de financiën van de organisatie en de risicobeheersing, maar zeker ook op de uitvoering van de strategie. Als afgevaardigde van de lidbedrijven vertegenwoordig je naast het algemeen stichtingsbelang ook het belang van de bedrijven in het bijzonder.

Gewenste inspanning RvT

Qua tijdsbesteding zijn het voornamelijk de reguliere RvT vergaderingen die 4 per jaar gehouden worden en per vergadering een dagdeel in beslag nemen. Op basis van je specifieke kennis en expertise word je wellicht gevraagd incidenteel betrokken te zijn bij bepaalde onderwerpen. En waar mogelijk aanwezig te zijn diverse stichtingsactiviteiten. Als onderdeel van de RvT heb je directe en nauwe betrokkenheid bij wat er in de sector speelt.

Interesse kenbaar maken

Heb je interesse om actief bij te dragen aan de toekomst van Water Alliance, of ken je iemand die perfect zou passen in één van deze rollen? Laat het ons dan voor 15 september 2024 weten via onderstaand formulier.

Interesse tonen of aanmelden voor rol in de RvT

Graag wil ik via onderstaand formulier kenbaar maken dat ik interesse heb/me kandidaat wil stellen voor een rol in de nieuwe RvT van Water Alliance.

  • Heb je op voorhand al een opmerking of een vraag?