Aquatech Amsterdam is ’s werelds toonaangevende waterbeurs voor proces-, drink- en afvalwater. Maak contact met waterprofessionals van over de hele wereld. Elke editie van Aquatech Amsterdam biedt 4 dagen vol actie en een interessant programma wat maakt dat Aquatech het ideale platform is om winstgevende zakenrelaties aan te gaan, ideeën uit te wisselen en knowhow te vergroten. De 2021 editie vindt plaats van 2-5 november. Bestel hier uw toegangskaarten.
Het Netherlands Pavilion: hal 5, stand 05.280
Net als voorgaande jaren is het Nederlands Paviljoen de innovatie-hotspot op ’s werelds grootste vakbeurs. Of het nu gaat om waterverwerking, drinkwater of afvalwater. Het paviljoen wordt mede georganiseerd door NWP, Water Alliance en ENVAQUA. U kunt het paviljoen vinden op 05.280. Mocht u nog willen deelnemen aan het Netherlands Pavilion dan kunt u zich hier inschrijven voor het Netherlands Pavilion kan nog via de website van het NWP
Holland Innovation Park: hal 5, stand 05.170
Centraal op het Netherlands Pavilion vindt u het Holland Innovation Park (HIP), een unieke plek om uw watertechnologie innovatie te tonen aan het grote publiek. Met recht een eyecatcher binnen het Netherlands Pavilion. klik hier voor meer informatie over het Holland Innovation Park
De acht innovators op het HIP:
Acquaint met PipeScanner en de Acquarius
DeSah met twee systemen voor afvalwaterbehandeling
EMI Twente met DoReMi (Donnan Dialysis ReMineralization)
Ferr-Tech met Ferrate (VI)
Hydraloop met de Hydraloop een revolutionair (grijs)water recylingsysteem
ROLAPAC met drijflaagverwijderaar voor ontvangskelders van rioolgemalen
Van Remmen UV Technology met Advanox- MicrOx
UVOX met UVOX Redox
lees hier een uitgebreide (Engelse) omschrijving van de innovaties
Water Campus: stand 05.270b
Heeft u een specifieke uitdaging op het gebied watertechnologie of wilt u uw innovatieve watertechnologie versnellen richting de markt binnen Europa of Nederland? Kom dan langs op de WaterCampus stand, spreek met de experts van Wetsus, Centre for Expertise Water Technology en Water Alliance. Gezamenlijk vormen we het ecosysteem WaterCampus Leeuwarden.
The Future Is Water symposium, Donderdag 4 November
Winners in Water, bewustwording is het grootste middel voor verandering en dat is precies wat het eerste Future is Water Symposium beoogt. Het maakt gebruik van de kracht van sport om een duurzame en milieuvriendelijke impact te maken. De Toekomst is Water is een nieuw Nederlands initiatief, opgezet door het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond en TIG Sports.
Het gaat de uitdaging aan om de aansprekende wereld van de watersport te verbinden met die van de grote uitdagingen rond duurzaamheid, klimaat en water in het bijzonder. Om deze verbinding verder te versterken verwelkomt het Nederlands Paviljoen Olympisch winnares Marit Bouwmeester. Op donderdag 4 november om 14:30 zal zij een Q&A geven op het Nederlands Paviljoen
Dutch Programme, vrijdag 5 november
Op vrijdag 5 november staat het Dutch Programme centraal tijdens de Aquatech Amsterdam. Deze dag staat geheel in het teken van het beste dat de Nederlandse water tech sector te bieden heeft. Met een breed programma en volop netwerkmogelijkheden is dit zeker een niet te missen dag.
Voorlopig programma:
10.15 – 10.30 | Inloop + koffie/thee op Netherlands pavilion | Netherlands Pavilion 05.280 |
10.30 – 11.45 | Toekomstvisie wet en regelgeving Legionellabeheersing | Industrial Users Hub 05.549 |
11.45 – 12.50 | Water in de energietransitie | Industrial Users Hub 05. 549 |
12.50-13.40 | Netwerklunch op Netherlands Pavilion | Netherlands Pavilion 05.280 |
13.40 -14.30 | Discussiepanel/Talkshow industriële koudwatervrees | Industrial Users Hub 05.549 |
14.30 – 15.30 | Netwerkborrel op Netherlands Pavilion | Netherlands Pavilion 05.280 |
Sessies:
Toekomstvisie wet en regelgeving Legionellabeheersing
De regel- en wetgeving voor legionellabeheersing wordt herzien. Deze maand stuurt het Ministerie van I&W twee belangrijke rapporten hierover aan de Minister Barbara Visser en zij aan de Tweede Kamer. De Expertgroep Legionella is actief betrokken geweest bij de totstandkoming van deze rapporten. Aan deze documenten willen we graag een duidelijke visie toevoegen die ervoor gaat zorgen dat de nieuwe regelgeving ook toekomstgericht is en bijdraagt aan de beperking van de uitstoot van broeikasgassen zonder concessies te doen aan de volksgezondheid. In onze whitepaper zet Egbert Leiting drie belangrijke onderwerpen uiteen over Legionella non-pneumophila, Europese regelgeving en het benutten van de potentie van technologie. David van Petersen geeft vanuit de TKI Urban Energy zijn visie op Legionella in de energietransitie. Stefan van ’t Hof van het Rijksvastgoedbedrijf is gevraagd om het whitepaper in ontvangst te nemen.
Water in de energietransitie
De energiesector zit midden in de grootste transitie ooit, de roep om duurzame energie wordt steeds groter. Naast wind- en zonne-energie biedt water een bron van warmte en energie, zelfs in een vlak land als Nederland. Welke rol speelt aquathermie in de energietransitie en welke ontwikkelingen spelen er? In deze veelzijdige sessie komen verschillende vormen van aquathermie en ook energie uit afvalwater naar voren. Naast verschillende technologieën leggen de sprekers ook hun uitdagingen aan u voor, om over mee te denken en te praten. meer informatie vindt u hier
Talkshow industriële koudwatervrees
Water wordt steeds meer en onderwerp van discussie. Is het beschikbaar? Wat is de kwaliteit van het geloosde water? De zakelijke gebruikers en consumenten moeten de komende jaren bewuster en zuiniger met drinkwater omgaan. In 2050 moet Nederland volledig circulair zijn, maar in 2030 reeds voor 50%. Is de industrie zich hier van bewust en doet men genoeg om dit ook op het gebied van water te realiseren of heeft men toch een vorm van koudwatervrees? In de live-discussie zullen André Mepschen (Water Alliance), Mariska van Dalen (Lamb Weston / Meijer), Emiel Nijhuis (RWB Water) en Thomas Wagner (WUR) o.l.v. Wim Raaijen (Industrielinqs) in gesprek gaan over de diverse aspecten en de toekomst rondom water en industrie.